18 / 04 / 2024

İdris Güllüce riskli bölgelerde yüksek binaya izin sinyali verdi!

İdris Güllüce riskli bölgelerde yüksek binaya izin sinyali verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce gönlündeki dönüşümün yüksek binalardan uzak, yatayda ve bütünde dönüşüm olduğunu söyledi. Güllüce, riskli bölgelerde ise yüksek binaya izin sinyali verdi.




Yı­kı­lıp ye­ni­den ya­pıl­dı­ğın­da va­tan­da­şın ce­bin­den yük­lü pa­ra­la­rın çı­ka­ca­ğı ve bi­na yo­ğun­lu­ğu bu­lu­nan risk­li böl­ge­ler­de mü­te­ahhitin ilgisi bölgeye yüksek bina ile çekilecek. Böylece adı büyük depremde çok sık yer almasına ve büyük hasarların meydana gelmesine rağmen rantabıl olmayan Avcılar gibi ilçelere müteahhidin ilgisi çekilerek dönüşüm hızlanacak.


Bugün Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce gönlünden geçen dönüşümün yüksek binalardan uzak yatayda ve bütünde dönüşüm olduğunu söyledi. Tek tek bina dönüşümüne sıcak bakmadığını aktaran Güllüce, riskli bölgelerde ise yüksek binaya mecburen izin vereceklerini vurguladı.


Dönüşümde daha çok Bağdat Caddesi gibi rantı olan yerlerin isminin sıkça dile getirilmesine karşın, depremde büyük hasar gören ilçelerin neden dönüşümde geri kaldığı sorusuna da İdris Güllüce’nin yanıtı net oldu. Bakan Güllüce, başvuru yapılan her bölgede inceleme yaptıklarını belirterek, “Dönüşümde avam projeler tamamlanıp mekansal planlamasını yapan yer­ler hız­la dö­nü­şe­cek. Risk­li böl­ge­ler­de dö­nü­şüm ila­ve kat­lar­la ola­ca­k” de­di.


Fi­kir­te­pe­’de ilk ruh­sat­lar ve­ril­di


Fikirtepe’deki dönüşümü de hızla çözdüklerini aktaran Bakan Güllüce burada ilk ruhsatları vermeye başladıklarını vurguladı. Nitekim bölgede dün ilk ruhsat Teknik Yapı’ya verildi. Şirket ruhsat aldığı 11 bin 500 metrekare arsa içinde 650 daire inşa edecek. Satışlar 25 şubatta başlayacak.


Dö­nü­şüm ye­rin­de ola­cak


Ba­kan İd­ris Gül­lü­ce dö­nü­şüm­de mec­bur kal­ma­dık­ça ye­rin­de dö­nü­şüm ya­pa­cak­la­rı­nı be­lir­te­rek şöy­le ko­nuş­tu: “Va­tan­da­şa bu­ra­sı yı­kı­la­cak de­di­ği­niz­de ona bir yer gös­ter­mek du­ru­mun­da­sı­nız. Gös­te­re­ce­ği­niz yer bel­li bir ma­li­yet. Ye­rin­de dö­nü­şü­mün müm­kün ol­ma­dı­ğı dö­nem­ler­de an­cak böy­le bir yol iz­le­nir. Kal­dı ki dev­le­tin gü­cü ol­sa va­tan­da­şın rı­za­sı ol­ma­dan da bu du­rum yi­ne çok müm­kün gö­rün­mü­yor. O yüz­den yol ha­ri­ta­sı ye­rin­de dö­nü­şüm



Emine Açar/Bugün




Geri Dön