29 / 03 / 2024

İdris Güllüce: Dönüşüm Yıldırım için mecburiyet!

İdris Güllüce: Dönüşüm Yıldırım için mecburiyet!

Estetikten uzak yapıların yerine Yıldırımlıların modern, güvenli ve sosyal donatı alanları ile zenginleştirilmiş yapılarda yaşamalarını sağlayan Yıldırım Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile gençleri bir araya getirdi.




Yeni Yıldırım’ı oluşturmak için ilçenin üçte birlik alanını kapsayan kentsel dönüşüm projesini uygulamaya koyan ve eski, depreme dayanıksız, estetikten uzak yapıların yerine Yıldırımlıların modern, güvenli ve sosyal donatı alanları ile zenginleştirilmiş yapılarda yaşamalarını sağlayan Yıldırım Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile gençleri bir araya getirdi. ‘Şehir ve Gençlik’ konulu programda Bakan Güllüce, gençlerin kentsel dönüşüm ile ilgili sorularını cevapladı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde yoğun katılım ile gerçekleşen etkinliğe Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ve AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı da katıldı.

 

‘ŞEHİRLERİN KENDİLERİNE ÖZGÜ KİMLİKLERİ VAR’

 

İnsan ve şehir kavramlarının birbirleri ile bağlantılı olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, geleceği inşa etmek için bu iki kavramı çok iyi özümsemek gerektiğinin altını çizdi. Zaman, mekan ve insan üçlüsünün birbirleri ile harmanlandığı zaman hem insanların hem de şehirlerin geliştiğini belirten Başkan Edebali, “Şehirlerin kendine özgü dili, ruhu ve kimliği vardır. Biz de kurucu medeniyetimizin filizlendiği bir şehirde yaşıyoruz. Yıldırım, içinde bulundurduğu tarihi miras ile çok önemli ruha sahiptir” dedi. Yarınların sahibi gençleri şehirler ve kimlikleri hakkında bilgili olmaya da davet eden Başkan Edebali, “Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi şehirlerimizi yeniden inşa etmek olmalı. Ancak bu inşa sadece fiziki olarak değil, insanların kendilerini de yeniden inşa etmeleri ile amacına ulaşır. Yaşadığımız mekanları güzelleştirerek sevmeliyiz, o aidiyet şehirlerin kimliklerini daha güçlendirir”  diye konuştu.

 

 

‘YILDIRIM DEĞİŞEREK GÜZELLEŞİYOR’

 

Yıldırım Belediyesi’nin ilçede zorunluluk haline gelen kentsel dönüşümü Türkiye’ye örnek olan bir proje ile hayata geçirdiğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de yaptığı konuşmada, “Kentsel dönüşüm Türkiye’yi yenilemek demektir. Ama vatandaşa rağmen değil, vatandaşla beraber, vatandaşın isteği ile yapılmalı. Başkan Edebali de bu konuda başarılı çalışmalar yürüterek ilçenin çehresini değiştiriyor” dedi. 700 binden fazla nüfusu ile Yıldırım’ın çevre ve şehircilik açısından önemli bir konumda olduğunu da belirten Bakan Güllüce, Yıldırım’da geçmişte yapılan kötü yapılaşmaların çokluğunu hatırlatarak, "Bu yüzden kentsel dönüşüm Yıldırım için mecburiyet”  dedi. Katılımın yoğunluğundan dolayı gençlere teşekkür de eden Bakan Güllüce “Dizi izlemek yerine bu panele gelerek Yıldırım'a sahip çıktığınızı gösterdiniz” ifadelerini kullandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, gençlere söz hakkı veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür de etti.


Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce gençlerin sorularını cevapladı.



Yıldırım Belediyesi




Geri Dön