20 / 04 / 2024

İETT ve İTÜ egzozdan arınmış İstanbul için el ele verdi!

İETT ve İTÜ egzozdan arınmış İstanbul için el ele verdi!

İETT’nin İTÜ ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “İstanbul’daki Dizel Motorlu Toplu Taşıma Araçlarının Egzoz Filtrelerini Temizlemeye Yönelik Yeni Bir Sistem Geliştirilmesi” adlı proje İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenmeye layık görüldü.



İETT ve İTÜ projesi, İSTKA tarafından “Verimli ve Temiz Enerji Mali Destek Programı” kapsamında desteklenmeye layık görüldü.   

 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yürütücülüğünde gerçekleştirilecek proje;  İstanbul başta olmak üzere tüm Marmara Bölgesindeki ulaşım ve toplu ulaşım kaynaklı hava kirliliğinin azaltılmasının yanı sıra ulaşımda enerji verimliliği konularında bir dizi bilimsel ve inovatif teknik çalışmadan oluşuyor. 

 

Proje sayesinde toplu ulaşımda kullanılan araçlarda yakıt tüketimi ile egzoz emisyon konularındaki mevcut sorunlar ortadan kaldırılacak, toplu taşıma uygulamalarında enerji verimliliği değerleri artırılacak ve egzoz emisyonlarının tüm zararlı etkilerinin en aza indirilmesi sağlanacak.  

 

Bir yıl sürecek proje ile enerji tasarrufu, enerji verimliliği ve temiz enerji uygulamalarının yaygınlaştırılması, İstanbul’da çevre dostu ulaşım sistemlerinin yaygınlaştırılarak egzoz emisyonu salınımının azaltılması, enerji verimliliği ve temiz enerji konusunda kamuoyunun bilinçlendirilmesi ve tüm bu konularda Avrupa ve Dünya standartlarının yakalanması hedefleniyor.


Geri Dön