26 / 04 / 2024

İFM'ye Çinli yatırımcı ilgisi!

İFM'ye Çinli yatırımcı ilgisi!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2022’de açılacağını söylediği İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesi, yeni yatırım imkanları ile ekonomik gelişmeler konuşuldu.



Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, Alman otomotiv devi Volkswagen’in Manisa’da kurmayı planladığı fabrikanın Çinli yatırımcıların Türkiye’ye ilgisini yükseldiğini kaydetti.

Hürriyet Gazetesi'nden Erdinç Çelikkan'ın haberine göre; Aşan, dün Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde toplam varlıklar ve piyasa değerine göre dünyanın en büyük bankası olan ICBC heyetiyle görüşmeler düzenledi. Görüşmelerde, ICBC Turkey Bank Yönetim Kurulu Başkanı Xiangyang Gao, ICBC Turkey Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Oraj Özel ve ICBC Turkey Bank Kredi ve Yatırım Yönetimi Bölüm Başkanı Zhang Hang Kı bulundu.

İLGİLERİ OLDUKÇA YÜKSEK

Görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2022 yılında açılacağını söylediği İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesi, yeni yatırım imkanları ile ekonomik gelişmeler ele alındı. Xiangyang Ga da, Türkiye’ye ve Türk ekonomisine duyduğu güven ve saygıyı konu aldı. Görüşmede yeni yatırımlarla, bankacılık sistemi ve son dönemde yaşanan gelişmeler konuşuldu. Aşan, Çinli yatırımcılarla uzun zamandır temas içerisinde olduklarının kaydederek, Alman devi Volksvagen’in Manisa’da hayata geçireceği 1.4 milyar Euro’luk yatırımla Çinlilerin Türkiye’ye olan ilgisinin yükseldiğin kaydetti. İFM’de birçok Çin finans kuruluşunun olmasını beklediklerini belirten Aşan, kısa sürede ekonomik ve finansal hacmin artmasını planladıklarını söyledi.

ÇİN’E FİNANS ÇIKARMASI

Finans Ofisi, bir süredir Aşan önderliğinde Çin’de temaslar gerçekleştirdi. Temaslarda Türkiye’de iştiraki bulunan dünyanın en büyük bankası “ICBC”, Çin’in döviz rezervlerinin bir bölümünü yönetmekle sorumlu olan “China Investment Corporation”, “Çin İhracat ve Kredi Sigorta Kuruluşu Sinosure” ve Çin’in ilk ortak girişim yatırım bankası olan, “China İnternational Capital Corporation” ile de görüşmelerde bulundu.


Geri Dön