26 / 04 / 2024

Şanlıurfa Çinli yatırımcılar için hazır!

Şanlıurfa Çinli yatırımcılar için hazır!

2007'de Şanlıurfa Milletvekili seçilen A.Emin Önen, Şanlıurfa'yı Çinli yatırımcılara tanıtıyor. Bölgenin yatırım potansiyelleri Çince kitapçıkları haline getirilerek, öneriler yapıldı. 



2007'de Şanlıurfa Milletvekili seçilen A.Emin Önen, milletvekili seçildiği kente vefa borcunu ödemek için bir dizi girişimde bulunuyor.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, bir dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanlık görevini üstlenen Önen, halen Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği görevinde. Önen Şanlıurfa'nın sahip olduğu potansiyelin Çinli yatırımcılara duyurulması için Karacadağ Kalkınma Ajansı yönetimine bazı öneriler yapmış. Örneğin, Urfa'nın yatırım potansiyellerini Çince anlatan kitapçıklar hazırlayıp, bizzat yatırımcıların ayağına giderek tanıtım yapmalarının önemini anlatmış. Bunun üzerine Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi uzmanları ile iş adamlarından oluşan 10 kişilik grup geçen yıl Pekin ve Guangzhou'ya gidip temaslarda bulunmuş. Temaslar sonrasında Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) toplam alanı yaklaşık 230 dönümü bulan yedi adet parsel Çinli yatırımcılara ayrılmış. Karacadağ Kalkınma Ajansı yönetimi, Şanlıurfa OSB'sinin tüm planlarını ve Çinli yatırımcılara verecekleri destekleri Çince ve son derece ayrıntılı olarak hazırlamış. Aldığımız duyumlara göre, Çince hazırlanan sunum dosyaları ve kitapçıklar epey işe yaramış ki Çinli yatırımcılardan peş peşe görüşme talepleri geliyormuş.
 


Geri Dön