23 / 04 / 2024

Beşiktaş' da icradan 450 bin TL'ye TRT Basın sitesinde satılık konut!

 Beşiktaş' da icradan 450 bin TL'ye TRT Basın sitesinde satılık konut!

Beşiktaş'da TRT Basın Sitesinde bulunan konut 450 bin TL'ye satılacak. Satış açık artırma usulü olup 9 Temmuz Pazartesi günü ve 19 Temmuz Pazartesi günü 14:00-14:10 saatleri arasında yapılacak




İlan şöyle;


T.C. İSTANBUL 10.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Dosya / 472 Esas

GAYRİMENKUL AÇIK ARTTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, kıymeti, adedi, vasfi:

1-TAPUKAYDI:


İstanbul ili, Beşiktaş İlçesi, Levent Mahallesi, 32/2 pafta, 1422 ada, 1 parsel, 26 cilt no’lu, 2574 sayfa no’lu oniki blok üç yüz yirmi iki bağımsız bölümlü kargir apartmanda 3. kat J Blok B Giriş, 9 bağımsız bölüm no’lu mesken


2-İMARDURUMU:


Beşiktaş Belediyesi îmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 13.02.2012 tarih ve 610795 - 606 sayılı yazısında; Beşiktaş ilçesi, Konaklar Mahallesi, 32/2 pafta, 1422 ada, 1 parselin 18.06.1993 tasdik tarihli 1/1500 ölçekli Boğaziçi nazım îmar planı kapsamıonda 24.03.1988 oranlı 1/1000 ölçekli Mevzi imar Planında Taks:0.15, H: 15.50 m irtifakında, ayrık nizamında konut alanında kaldığı bildirilmiştir.


3-TASINMAZIN HATİ HAZIR DURUMU;


Satışa çıkarılan taşınmaz; İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Konaklar Mahallesi, Org. İzettin Akstılar Caddesi ile Mimoza sokaklara cepheli olan 32/2 pafta, 1422 ada, 1 parselde mahallen yapılan incelemede:


16.105,00 m2 alanlı parsel üzerinde TRT BASIN SİTESİ adı ile bilineh ve 12 adet B.A.K. tarzda inşa edilmiş blok binası yer almaktadır. Bodrum kat + zemin kat + 4 normal kattan oluşan bloklar toplam 322 bağımsız bölümü içerirken, parselin binadan arta kalan kısmında bahçe, basket sahası, otopark alanları oluşturulmuştur. 1993 yıllarında yaşama geçtiği öğrenilen sitenin caddeye bakan cephesinde duvar ve korkuluktan, diğer cephelerde tel korkulukları mevcut olurken etrafı sınırlanmış ve giriş çıkışı kontrol altına alınmış olan yaşam alanının kapı girişlerinde güvenliği mevcuttur. Parselde konumlanan binaların dış cephe duvarları sıvalı ve badanalı, ahşap oturtma çatılı ve üzeri kiremit örtülüdür. J Blok nolu binaya A ve B kapı girişi ile sağlanırken, laymet takdirine esas 9 bağmışız bölüm nolu meskenin ulaşanı ise B girişinden verilmiştir.


Binaya demir doğramalı cümle kapısından girilmekte ve katlar arası ulaşım demir korkulukla, ahşap trabzanlı, mermer basamaklı merpen ile sağlanmaktadır. Bu girişe gore katlarda üçer adet daire yer almıştır. 3 normal katta yer alan 23/7188 arsa paylı 9 b. bölüm nolu mesken kat dahilinde güney batı konumlu ve köşe daire olurken iki cepheden gün ışığından yararlanmaktadır. Keşif tarihinde dairenin kapalı olduğu görülmüş ve bina sakinleri ile blok yöneticisinden bilgi alınmış, asgari özelliklerde müştereklik sağlayan emsal dairede incelemelere devam edilmiş ölçü alınmıştır: Antre- salon - 3 yatak odası - balkonlu mutfak - banyo - WC piyeslerinden oluşan daire yaklaşık 120 m2 alanlıdır. Taşınmazda halen kiracı ikamet etmektedir. İç cephe duvarları sıvalı ve badanalı, ıslak hacimlerde zemin seramik kaplı, cümle kapısı çelik, pencereleri ahşap doğramalı, iç kapılan vernik cilalı ahşap doğramalıdır. Mutfakta tezgah altı ve üstü ahşap dolaplan ve tezgahta evyeli lavabosu yer almıştır. Binada doğalgaz yakıtlı merkezi system kalorifer tesisatı, elektrik ve su tesisatı mevcuttur.


Taşınmaz yoğun iskan bölgesinde konumlanmıştır. önünden geçen cadde üzerinden toplu ulaşım vasıtaları güzergah alırken yakın mesafede de metro durağı mevcuttur. Ayrıca Tem Otoyol bağlantı kavşağına çok kısa mesafeli oluşu bölgenin ulaşım imkanlarına olumlu yönde etkendir. Taşınmaz plazalar bölgesi olarak bilinen hatta, Büyıikdere Caddesinin doğu kesiminde yer alışı ve caddeye yakınlığı nedeniyle iş muhitinin mesken ihtiyacım karşılayan yakın alan içinde oluşu rağbet derecesini etkilemektedir. Bölge kamu hizmetlerinden yararlanmaktadır.


4-MUHAMMEN DEĞERİ:


Taşınmazın bulunduğu mevkii, alanı, kullanım imkanlan, imar durumu, ulaşım imkanlan ile yörede oluşmuş serbest piyasa arsa alım satım değerleri ile parsel üzerindeki binanın alanı, mimarisi, değerlendirmeye konu dairenin alanı, konumu ve kullanım imkanı, binada kullanılan malzeme kalitesi ve işçiliği ile yapının yaşı itibariyle yıpranması, çevresindeki oluşumlar, rağbet derecesi, taşınmazın kıymetine etken tüm objektif ve sübjektif etkenler tek tek incelenmiş ve dairenin 450.000,00-TL (dört yüz elli bin lira) kıymetinde olduğu hesaplanmıştır.


SATIŞ ŞARTLARI:


1) Yukarıda yazılı taşınmazın birinci satışı; 09/07/2012 tarihinde saat 14:00 ile 14:10 arası İstanbul 10. İcra Müdtirlüğü’nde açık arttırma suretiyle yapılacaktn\Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60’ini ve riiçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflannı geçmek şartı ile ihale olunur.Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artta-anın taahhüdü baki kalmak şartıyla taşınmaz; 19/07/2012 tarihinde saat 14:00 ile 14:10 arası ikinci arttırmaya çıkarılacaktır.


Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse, gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40’rnı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanh olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevrilmesi ve paylaştırma masraflarım geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2) Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20’si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır.Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale pulu, tellaliye, KDV, tapu alım harç ve masrafları, tahliye masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tapu satım harcı ve masrafları satış bedelinden ödenecektir.


3) ipotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin işbu gayrimenkul üzerindeki haklarım hususiyle faiz ve masrafa dair iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde Dairemize bildirmeleri lazımdır .Aksi halde haklan tapu siciliyle sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


4)İhaleye katılıp gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse verilen mehil içinde ihale bedelini ödemezse namına yapılan ihale fesholunarak Î.LK.'nun 133. maddesi hükmü tatbik olunur .İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır.îhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu faik varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5)Şartname, ilan tarihinden itibaren helkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir ömeği gönderilebilir.


6)Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/472 Esas sayılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 


(Icİf. K. 126)

İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. İşbu gayrimenkul satış ilanı ilgililere tebliğ mahiyetindedir. 

Yönetmelik örnek no; 27


Basın No : 32067



İlan için 



Geri Dön