16 / 04 / 2024

İHH 200 briket evi Suriyeli ailelere teslim etti!

İHH 200 briket evi Suriyeli ailelere teslim etti!

İnsan Yardım Vakfı (İHH) tarafından yapılan 10 bin briket evlerin inşaatında 200 briket ev tamamlandı. İnşaatı tamamlanan 200 briket ev, savaş mağduru Suriyeli ailelere teslim edildi. İnşaatı tamamlanan 200 briket ev, savaş mağduru Suriyeli ailelere teslim edildi.



İnsan Yardım Vakfı (İHH) tarafından yapılan 10 bin briket evlerin inşaatında 200 briket ev tamamlandı. İnşaatı tamamlanan 200 briket ev, savaş mağduru Suriyeli ailelere teslim edildi. İnşaatı tamamlanan 200 briket ev, savaş mağduru Suriyeli ailelere teslim edildi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Suriye İdlib sınırları içiresinde yer alan sivil yerleşim yerlerine yönelim Esad rejimi ve müttefiklarinin yoğun hava-kara saldırıları sonucunda Kasım 2019’da 600 bin sivil evsiz kaldı. İnsan Yardım Vakfı (İHH) savaş mağduru sivillere yardım etti. Hayırsever vatandaşların destekleriyle İnsan Yardım Vakfı (İHH), kurulan çadır kentlere alternatif olarak briket evlerin inşaatına başladı. 'Mazluma Çatı Ol' kampanyasıyla, başta Türkiye olmak üzere dünya genelinde ciddi destek yapıldı. 24 metrekare genişliğinde 1+1 konseptinde tasarlanan evlerden 200’ünün inşaatı tamamlanarak savaş mağduru ailelere teslim edildi.

10 bin evin inşası sürüyor

İHH 200 briket evi Suriyeli ailelere teslim etti!

Briket ev projesini anlatan İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun; "Ailelere teslim edilen evleri İdlib’in Kefer Lusin bölgesine bağlı Bardaklı köyünde, sınıra 5 kilometre mesafede inşa ettik. Aynı alan içerisinde ve farklı bölgelerde de evlerimizin inşası halen devam ediyor. Vakfımızın ilk etaptaki hedefi ise en kısa zamanda 10 bin briket evin inşasını tamamlayarak savaş mağduru sivillere teslim etmek" dedi.

Tosun, briket evlerin sayısını artırarak daha fazla savaş mağduru sivilin ihtiyacını karşılamak istediklerin belirterek, "Projemiz yoğun bir teveccüh gördü. Sahada yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu kapsamda evlerin sayısını daha da artırarak daha fazla sivilin bir çatıya kavuşmasını planlıyoruz. Projemizin ilk etabı tamamlandığında yaklaşık olarak 60 bin sivil briket eve kavuşmuş olacak. Umarım ev sayısı da faydalanan kişi sayısı da daha da artacak.” dedi.

Çadır bölgelerinde de çalışma yürüttüklerini belirten Selim Tosun, briket evlerin savaş mağduru siviller için 9 yıldır süren çadır çilesine son vermesini ümit ettiklerini vurguladı.

İHH İdlib'de briket ev inşasına başladı!

İHH’nın İdlibler için başlattığı “briket ev” kampanyasına destek verildi!

 


Geri Dön