25 / 04 / 2024

İHH'nın Azez'de inşa ettiği 154 briket ev ailelere teslim edildi!

İHH'nın Azez'de inşa ettiği 154 briket ev ailelere teslim edildi!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Azez'de yetimler için hayata geçirdiği 154 briket evi teslim etti.



İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Irak Türkmenleri Adalet ve Yardımlaşma Derneği  (ITYAD) ve Ergül Mobilya'nın desteği ile Kilis'in karşısındaki Azez'in Kefra ve Tilalin beldelerinde yetim aileler için hayata geçirilen bahçeli 154 briket evin teslimi için tören gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, dualar ve kurdele kesimleriyle başlayan törene, İHH mütevelli heyeti üyeleri, hayırseverler ve bölgedeki Suriyeli temsilciler katılım gösterdi.

Gerçekleştirilen tören sonrası, Azez'in doğusunda bulunan İhtimlat bölgesinde, hayatını kaybeden İHH gönüllüleri Ahmet Sarı Kurt Camii ve Zafer Ersoy adına hayata geçirilecek olan İmam Hatip Okulunun temeli de atıldı. 

İHH nın Azez de inşa ettiği 154 briket ev ailelere teslim edildi!

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, burada gerçekleştirdiği konuşmasında, geçen yıl bu zamanlar tüm Suriye'de briket ev çalışması başlatıldığını anımsattı.

Çalışmaların güzel şekilde ilerlediğini dile getiren Oruç, "Bugüne kadar 12 bin ev tamamlandı. 7 bin civarında evin ise inşaatı devam ediyor. Bugün şehit aileleri için yaptığımız, biraz daha geniş olan, bahçeleri olan, mahalle şeklinde yaptığımız 154 evin teslimatını gerçekleştirdik. Bu evler şehitlerin bize emaneti olan çocuklar için çok güzel ortamda yaşamalarına, eğitim görmelerine vesile olacaklar." diye konuştu.

Bu kış bitmeden söz verdikleri 20 bin evi tamamlayacaklarını dile getiren Oruç, bağış yapan hayırseverlere teşekkür etti.

 

TDV, İdlib'deki sivilleri briket evlere yerleştiriyor!


Geri Dön