28 / 03 / 2024

TİKA'nın Gazze'de inşa ettiği konutlar teslim edildi!

TİKA'nın Gazze'de inşa ettiği konutlar teslim edildi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın Gazze'de hayata geçirdiği 320 konut, Filistinlilere teslim edildi.



 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın Gazze'de yapımını tamamladığı 320 konut, Filistinlilere teslim edildi.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine, anahtar teslimi için Gazze'de düzenlenen törende yaptığı açıklamada, TİKA tarafından yaptırılan konutların, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın talimatıyla İsrail'in 2014 yılındaki saldırılarında evlerini kaybedenler ile yoksul Filistinli ailelere teslim edildiğini belirtti.

 

Bölgedeki yoksul aileler için yeni konutların inşa edilmesi konusundaki temennilerini dile getiren Bakan Mufid el-Hasayine, "TİKA başta olmak üzere Türkiye'nin Filistin halkına sağladığı destekten çok memnunuz." diye konuştu. Hasayine, konuşmasının ardından yüzlerce Filistinli aileye evlerinin anahtarlarını teslim etti.

 

Gazze'nin güneyinde halk arasında Hucr ed-Dik olarak bilinen Vadi Gazze köyünde inşaatı tamamlanan 320 konut, imzalanan anlaşmayla çarşamba Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığına teslim edilmişti.

 

TİKA, İsrail'in Gazze'ye 2014 yılında düzenlediği saldırı sonucu ortaya çıkan yıkım nedeniyle barınma ihtiyacını gidermek için 20 dönümlük bir arazi üzerine, 20 bloktan oluşan ve her blokta 16 dairenin yer aldığı bir proje hazırlamıştı. Her biri 100 metrekare alana sahip olarak planlanan 320 dairede, yaklaşık 2 bin 250 kişinin yaşamını sürdürmesi bekleniyor.

 

 


Geri Dön