20 / 04 / 2024

İHH Suriye'de 1 yılda 14 bin briket ev inşa etti!

İHH Suriye'de 1 yılda 14 bin briket ev inşa etti!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, iç savaş nedeniyle yaşam mücadelesi veren Suriyeliler için geçen sene toplam 14 bin ev inşa etti.



İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, iç savaş sebebiyle yaşam mücadelesi veren Suriyeliler için geçen sene 14 bin ev inşa etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Suriye'de savaşın başladığı andan itibaren gıda, sağlık, barınma, okul gibi birçok alanda çalışmalar yürüten İHH tarafından inşa edilen betonarme ve briket ev projeleriyle geçen yıl binlerce aile, çadırlardan kurtarılarak sıcak yuvaya kavuştu.

İHH Suriye de 1 yılda 14 bin briket ev inşa etti!

İHH tarafından geçen sene inşaatı tamamlanan 14 bin briket ev, çadırlarda zorlu koşullarda yaşam mücadelesi veren Suriyelilere teslim edilirken, 6 bin briket ve betonarme evin inşası devam ediyor.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, Anadolu Ajansı muhabirine, Suriyeli savaş mağdurlarının yaralarını sarmak için 10 senedir bölgede görev aldıklarını söyledi.

- "39 farklı alanda binlerce aileye sıcak yuva sağlandı"

Savaşın başladığı andan itibaren İHH olarak Reyhanlı, Kilis ve Şanlıurfa'daki bölge ofislerinde mazlum Suriye halkını desteklemeye devam ettiklerini dile getiren Tosun, şunları söyledi:

"Suriye'de kalıcı eserlere oldukça önem veriyoruz. Bu kapsamda Suriye'de sağlık merkezinden, briket evlere, betonarme evlerden, okul binalarına kadar çok sayıda projeyi hayata geçirdik. 39 farklı alanda binlerce aileye sıcak yuva sağlandı. Geçen yıl yapımı tamamlanan 14 bin briket ev ailelere teslim edildi, 6 bin briket evin inşaat çalışması yoğun şekilde devam ediyor. Suriye'nin farklı bölgelerinde şu ana kadar binlerce kişi çadırlardan kurtularak sıcak yuvasına kavuşturuldu."

İHH Suriye de 1 yılda 14 bin briket ev inşa etti!

- "Eğitimden mahrum kalmamaları için 2 üniversite ile 47 okul açıldı"


Savaşın sürdüğü ülkede çok sayıda öğrencinin eğitimden mahrum kaldığına değinen Tosun, şöyle konuştu:

"İHH olarak eğitim çalışmalarına oldukça önem veriyoruz. Bu kapsamda Suriye'nin farklı bölgelerinde 2 üniversite, 40 okul, 6 anaokulu, bir ebelik okulu ile bir rehabilitasyon merkezi açtık, okullarımızda 15 bin öğrenci eğitime devam ediyor."

Bölgede en büyük ihtiyaçların başında sağlık hizmetinin geldiğine değinen Tosun, "Farklı noktalarda 11 sağlık tesisi, 44 sağlık merkezi, 3 protez merkezi kurduk, ayrıca bölgedeki 23 hastaneye de düzenli olarak destek sağlanmaktadır. Bu yıl da yardımlarımız devam edecek." dedi.

 

Süleyman Soylu, İdlib'de inşa edilen briket evleri inceledi!


Geri Dön