16 / 04 / 2024

İHH 2020'de 14 bin briket ev inşa etti!

İHH 2020'de 14 bin briket ev inşa etti!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılında Asya, Afrika ve Ortadoğu'da 15 ülke ve bölgede 14 bin briket evin inşaatını tamamladı.



İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı geçtiğimiz yıl  Asya, Afrika ve Ortadoğu'da 15 ülke ve bölgede, 258 kalıcı eser ve 14 bin briket ev yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; vakıf, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının yanında inşa ettiği evlerle yardımlarını genişletiyor. 

İHH, çeşitli ülkelerde hayatlarını zor şartlar altında devam ettirmeye çalışan insanlar için kalıcı vakıf eserleri inşa ediyor. Bölge insanlarının ihtiyaçları için yapılacak eserleri belirleyen İHH, ülke şartlarına göre projeleri geliştiriyor ve inşa edilmesi adına hayırseverlerin destekleriyle çalışmalar hayata geçiyor.

Hayırseverler, sadaka-i cariye hükmündeki bu eserleri tek başına inşa edebildiği gibi aile, arkadaş grubu, iş arkadaşları veya akrabalarıyla da bir araya gelerek yapabiliyor. 

İHH 2020 de 14 bin briket ev inşa etti!

Bu çalışmalar dahilinde 2020'de İHH; 3 sağlık ocağı, 12 okul, 12 kültür merkezi, 1 eğitim merkezi, 21 cami, 16 Kur'an kursu, 190 barınak ev, 3 yetimhane ve 14 bin briket evin yapımı tamamlanarak halka bağışlandı. 

Kalıcı eserler; Benin, Mali, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Sudan, Somali, Suriye, Tunus, Azerbaycan, Uganda, Pakistan, Sri Lanka, Nepal ve Tayland'da hizmete açıldı.

Suriye'deki savaş mağdurları için 14 bin briket ev yapıldı 

İç savaşın 10'uncu yılını geride bırakan Suriye halkı için "Mazluma çatı ol" kampanyası başlatan İHH, geçen yıl 14 bin briket evin inşasını bitirip ihtiyaç sahibi ailelere teslim etti.

Suriye'de savaşın başladığı andan itibaren gıda, sağlık, barınma, okul gibi birçok alanda çalışmalar yürüten İHH, hayata geçirdiği betonarme ve briket ev projeleriyle geçen yıl binlerce aile çadırlardan kurtarılarak sıcak yuvaya kavuşma imkanı buldu. Bölgede yeni briket inşa çalışmaları devam ediyor. 

Dünyanın dört bir yanındaki 123 ülkede çalışan  İHH, bağışçıların destekleriyle 2021'de farklı ülkelerde 202 kalıcı eser ve binlerce briket evin yapımına devam ediyor. 

İdlib'de 27 bin 665 briket ev tamamlandı!


Geri Dön