20 / 04 / 2024

İdlib'de 27 bin 665 briket ev tamamlandı!

İdlib'de 27 bin 665 briket ev tamamlandı!

İdlib'de yapımı hedeflenen 52 bin 772 briket evden bugüne kadar 27 bin 665'inin inşaatı tamamlandı.



Esed rejiminin saldırılarından kaçarak çadır hayatına mahkum edilen Suriyelilere kayıtsız kalmayan Türkiye, İdlib'de briket evler yaptırarak onların daha sıcak ortamda hayat sürmelerine olanak veriyor.

İdlib de 27 bin 665 briket ev tamamlandı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Esed rejimi unsurlarının, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde 1 Aralık 2019 tarihi itibarıyla düzenlediği saldırılar sonucu, İdlib'in güneyi ve Halep'in batısından İdlib'in merkezine ve kuzeyine, Atme kamplar bölgesine, Türkiye sınırına yakın noktalara, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarının gerçekleştirildiği bölgelere yönelik yoğun göç hareketi yaşandı.

Saldırılardan kaçarak kendilerini korumak isteyen Suriyeliler, iç savaş öncesi 1,5 milyon kişinin yaşamını sürdüğü İdlib'in merkezi ve kırsal bölgelerine gitti.

AFAD koordinasyonunda 12 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle yürütülen "Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız" kampanyasına bir senede 1 milyar liranın üzerinde ayni ve nakdi bağış yapıldı. Kampanya dahilinde İdlib'de yapımı hedeflenen 52 bin 772 briket evden bugüne kadar 27 bin 665'inin yapımı tamamlandı, 17 bin 553'üne insanlar yerleşti veya yerleşme aşamasında.

 

TDV, İdlib'deki sivilleri briket evlere yerleştiriyor!


Geri Dön