19 / 04 / 2024

Deniz Feneri İdlib'de 10 bin briket ev yapacak!

Deniz Feneri İdlib'de 10 bin briket ev yapacak!

Deniz Feneri Derneği İdlib'de "Acil Yaşam Evleri Projesi" kapsamında ilk etapta 10 bin briket ev inşa edecek...



Deniz Feneri Derneği, Suriyeliler için başlattığı briket ev projesini kapsamında 24 metrekare alana 1+1 10 bin briket ev yapmayı planlıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dernekten yapılan açıklamada, acil yaşam evleri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği 1+1 briket evlerin yapımı sırasında, Türkiye'deki hayırseverlerden büyük ilgi ve destek görüldüğü bildirildi.

24 metrekare olana 1+1 şeklinde inşa edilen evlerin çalışmalarına devam eden Deniz Feneri Derneği, "ilk etapta 10 bin briket evin inşasını tamamlayıp, mazlum aileleri bir nebze olsun rahatlatmayı" amaçlıyor.

Deniz Feneri Derneği aynı zamanda, gıda, hijyen paketi, soba, bebek bezi ve çocuk giyim olmak üzere yaptığı insani yardım dağıtımlarına da devam ediyor.

Deniz Feneri Derneği İdlib Saha Sorumlusu Ömer Said Aksoy yaptığı açıklamada, yaşanan göçü yerinde takip etmek ve inşa edilen briket evleri denetlemek üzere bölgeye geldiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Şu anda gıda malzemesi dağıtıyoruz. Bunun yanı sıra giyim malzemesi, çocuklara oyuncak, halı ve soba dağıtıyoruz. Briket evler 24 metrekare ve 1+1'den oluşuyor. İçerisinde tuvalet ve banyosu mevcut. Su deposu da üst kısımda bulunuyor. Ortalama 2 bin 500 liraya mal oluyor. Derneğe bağış yapan bağışçılar, burada 5-6 kişilik bir aileyi koruyabilir. Bu arada burada bir kamp ortamı, bir nevi mahalle ortamı oluşuyor. Köy ortamı oluşturulup arkasından ne gibi ihtiyaçları ve sıkıntıları varsa giderilmeye çalışılıyor."

Deniz Feneri İdlib'de Acil Yaşam Evleri yapacak!

 


Geri Dön