20 / 04 / 2024

İHH, Suriye'de evsizlere umut oluyor!

İHH, Suriye'de evsizlere umut oluyor!

Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib'e yönelik saldırılarında dokuz çocuğuyla beraber evsiz kalan Feriye Taha ailesine İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı sahip çıktı



İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya’nın İdlib'e yönelik olarak yapılan saldırılarında bir çocuğu yaralanan ve dokuz çocuğuyla evini terk ederek çadırda yaşamak zorunda kalan babasız aileye yardım eli uzattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sivil yerleşim bölgelerinin Esed rejimi ve Rusya tarafından hedef alındığı İdlib şehrinde binlerce insan evini kaybederken, zor şartlar altında çadır kentlerde yaşam mücadelesi veriyor.

Dokuz çocuk annesi Feriye Taha, İdlib'de sivillere yönelik saldırılardan kaçıp Türkiye sınırında bulunan  Azez kırsalındaki dağınık kamplarda çocuklarıyla beraber hayatta kalmaya çalışanların arasındaydı.

Saldırılarda bir çocuğu yaralanan ve ameliyata muhtaç kalan, diğer çocuğu ise işitme ve konuşma engelli olan Feriye Taha, bu süreçte yaşadığı acıları Anadolu Ajansı muhabirine anlattı.

Eşinin İdlib'de Esed rejimi güçlerince alıkonulduğunu anlatan Taha, 6 aydır çocuklarının babasından haber alamadığını ve hayatta olup olmadığını bilmediğini dile getirdi.

Çocukları evsiz ve babasız kalan Feriye Taha çareyi çadıra yerleşmekte bulduğunu, yardıma ve bakıma muhtaç çocuklarıyla birlikte çok zor zamanlar geçirdiğini söyledi.

-İHH ailenin yardımına koştu

Feriye ve ailesinin durumunu öğrenen İHH ekipleri, aileye yardım eli uzattı. Aileyi çadır kentten çıkartarak, Azez ilçe merkezinde 4 odalı bahçeli bir eve yerleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, 1 senelik  kira, elektrik ve su giderlerini de üstlendi.

Yeni evine kavuşan Feriye Taha ve çocukları mutlu anlar yaşarken vakfın bağışçılarına dualar eşliğinde teşekkür etti.

İsrail Kudüs'te 4 çocuklu Filistinli aileyi evsiz bıraktı!


Geri Dön