29 / 03 / 2024

İhlas, China Silk Road Group ile Türkiye’de ortak şirket kuruyor!

İhlas, China Silk Road Group ile Türkiye’de ortak şirket kuruyor!

İhlas, gelecek dönemin vizyon projesi olarak nitelendirilen Çin’in tarihi İpek Yolu’nu canlandırma girişimine ortak oldu. Çin'in önde gelen firmalarından China Silk Road Group ile stratejik ortaklığa imza atan İhlas, China Silk Road Group ile Türkiye’de ortak şirket kuruyor.



Son dönemin en önemli girişimlerinden birine imza atan İhlas Gayrimenkul Geliştirme, İhlas – China Silk Road A.Ş. adıyla faaliyet gösterecek ortak girişimle, Türkiye’den projelerine finansman arayan Türk Şirketleri ile Çin şirketlerini buluşturacak ve Türkiye’ye yapılacak büyük proje ve yatırımlar için Çin’den ortaklıklar ve finansman getirecek.

 

Bu çalışmanın ilk adımı olarak China Silk Road, İhlas ile birlikte BOTAŞ ihalelerine, enerji projelerine, alt yapı işlerine, birlikte teklif sunmak da dahil danışmanlık hizmeti vermek için dünya devi Petro China’yı da aralarına alarak iş birliğini geliştirmek istiyor. İhlas, BOTAŞ gaz depolama ihalelerine Petro China şirketi olan Huan Qiu ile ortaklık yaparak katılacak.


China Silk Road Group Başkanı Yan Li Jin, Başkan Yardımcısı Chen Hong Jian ve  İhlas Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören’in de katıldığı basın toplantısı İhlas merkez binasında gerçekleşirken, imza töreninde ortaklığın temelleri atıldı.

 

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması adına önemli çalışmalar yürütecek şirketin yönetim kurulunda China Silk Road firmasından 2 yönetici ile İhlas’dan 2 yönetici yer alacak.

 

İhlas merkez binasında faaliyet gösterecek şirket, Türkiye’ye yatırımları ve ortaklıkları kolaylaştıracak, iki ülke arasındaki ticari ve kültürel iş birliğini geliştirmek adına medya çalışması, Ortadoğu ve Afrika Enerji projelerine de ortaklık, finans bulmak, ortak bulmak, ortaklık yapmak ve desteklemek görevlerini üstlenecek. Şirket, bununla birlikte Çin Devlet fonlarına ve Çin’in dev yatırım fonlarına hızlı ve etkin ulaşmayı temin etme görevini üstlenecek.

 

“BİR KUŞAK BİR YOL PROJESİ” İLE ÇİN, 68 ÜLKEDEKİ ALTYAPI YATIRIMLARINA 900 MİLYAR DOLARLIK KATKI SAĞLAYACAK 

Yaklaşık 68 ülkeyi ilgilendiren İpek Yolu Projesinde China Silk Road Group aktif olarak yer alıyor. China Silk Road Group, Çin’de ve diğer bölge ülkelerinde yatırım fonları, finansal servisler, şirket birleştirme ve satın almaları, yatırım ve yönetim, finans ve proje 



danışmanlığı, bilgi güvenliği, yazılım geliştirme, uydu haberleşmesi, enerji ve altyapı projeleri, akıllı şehir projeleri, film ve tv prodüksiyonları gibi kültürel projeler konusunda çalışıyor.

 

Şirket, uluslararası Think Tank organizasyonları ile işbirliği halinde teorik yönlendirme ve danışmanlık hizmetlerini, Çin ve diğer ülkelerde hükümetlere, şirketlere, özel kuruluş ve araştırma enstitülerine sunarak gerek Çin firmalarının diğer ülkelerde; gerekse yabancı firmaların Çin’de doğru pozisyon alıp, karlı ve verimli faaliyet yapmaları ve işbirliği sağlamalarına yardımcı oluyor. Bilhassa İpek Yolu ülkelerinde gelecek 5 yılda yapılacak 900 milyar dolara ulaşacak yatırımların, enerji ve altyapı yatırımlarının doğru yönlendirilmesi; ilgili ülkelerin ve firmalarının fayda sağlamaları, bölge insanlarının sosyal ve ekonomik durumlarının iyileştirilmesi şirketin hedefleri arasında yer alıyor.

 

Şirket halen yirminin üzerinde ülkede hükümetler seviyesindeki Think Tank kuruluşları ile ortak çalışma yapacak organizasyonlar kurmuş durumda.

 

Kurulacak ortak şirket de İhlas ve China Silk Road’un geliştireceği sinerji ile Türkiye’de, Çin’de ve diğer İpek Yolu ülkelerinde benzer çalışmalar yapacak; Türk ve Çinli firmaların karşılıklı işbirliği yapmalarında aktif ve kaynaştırıcı rol oynayacak.



Geri Dön