19 / 04 / 2024

İhracat Ocak ayında, 2013'ün Ocak ayına göre yüzde 9,6 arttı!

İhracat Ocak ayında, 2013'ün Ocak ayına göre yüzde 9,6 arttı!

Türkiye ihracatçılar Meclisi (TlM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ocak ayında gerçekleşen 12 milyar 15 milyon dolarlık ihracatın cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak ayı ihracat rakamı olduğunu bildirdi.




Ocakta ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 artışla 12 milyar 15 milyon dolar olarak gerçekleşti.Türkiye ihracatçılar Meclisi (TlM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ocak ayında gerçekleşen 12 milyar 15 milyon dolarlık ihracatın cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak ayı ihracat rakamı olduğunu bildirdi. 

Büyükekşi, ocak ayı ihracat rakamlarını Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Ocak ayında en fazla ihracatı 1 milyar 589 milyon dolar ile hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün yaptığını belirtti. Bu yıl büyüme ağırlığının iç tüketimden ihracata kayacağını ifade eden Büyükekşi, bütün sanayicileri ihracata yönelmeye davet etti. 


2014 BEKLENTİSİ OLUMLU

 Dünya ekonomisinin 2013'ü yavaş ve kademeli toparlanarak kapattığını anlatan Büyükekşi, şöyle devam etti: "Özellikle gelişmiş ülkelerde bu yıl iyi bir büyüme performansı bekleniyor. 

Büyüme beklentilerine ve artan talebe bağlı olarak, dünya ticaretinde de artış bekleniyor. Mal ticaretinde değer bazında yüzde 4, miktar bazında ise yüzde 5 artış öngörülüyor. Umuyoruz ki geçici de olsa şu anda ülke gündemindeki negatif algılar sona erecek ve fırsatlarla dolu 2014 için ekonomimize ve temel parametrelere odaklanmaya başlayacağız. Bizler dünyadaki bu olumlu beklentilerin ihracatımıza pozitif yansıyacağına inanıyoruz ve 2014 yılı ihracat hedefimiz olan 166,5 milyar doları yakalayacağımızı düşünüyoruz." 


ALMANYA İLK SIRADA YERALDI

 Türkiye'nin ocak ayında gerçekleştirdiği ihracatta ilk 10'da yer alan ülkeler sırasıyla Almanya, Irak, Birleşik Krallık, italya, Fransa, ABD, Rusya, İspanya, Hollanda ve israil oldu. 


Yeni Akit


Geri Dön