19 / 04 / 2024

İhtiyaç kredisi için başvuru şartları neler?

İhtiyaç kredisi için başvuru şartları neler?

Sadece vatandaşın değil, büyük kurum ve işletmelerinde finansal hayatlarını düzene sokmak adına başvurdukları ihtiyaç kredisi beraberinde bazı soru işaretlerini de getiriyor. İşte ihtiyaç kredisi adına merak edilenleri sizler için haberimizde derledik..



Finansal istikrarı devam ettirmek ve düzene oturtabilmek adına çekilen ihtiyaç kredileri sadece bireysel değil kurum ve işletmeler tarafından da tercih konusu. Peki ihtiyaç kredisi için gerekli hangi işlemleri uygulamak gerekiyor?

İhtiyaç kredisine dair merak edilenler;

  • 18 yaşını geçmiş olmak

İhtiyaç kredisinden faydalanmak için 18 yaşını doldurmuş, reşit bir vatandaş olmanız gerekiyor. Birçok farklı kredili ürünlerden faydalanmak için ön koşulu reşit olmaktır.

  • Yeterli kredi notuna sahip olmak

Bankalara başvuru yaptığınızda değerlendirme koşullarından ilki kredi notunuz olacaktır. Bankanın kredi başvurunuza olumlu yanıt vermesi için kredi notunun belirli bir puanın üzerinde olması gerekmektedir.

Kredi başvurularında esas alınan yüksek kredi notu ise 1900, en düşük kredi notu ise 1’dir. Buna göre kredi notunuz 1100 ve altındaysa kredi alma ihtimaliniz düşük olacaktır. Kredi notunuz 1100 ila 1500 arasında ise ‘az riskli’ olarak değerlendirilirsiniz. Fakat 1500 üzerinde ise kredi notunuz başvurunuz çoğunlukla banka tarafından onaylanacaktır.


Geri Dön