18 / 04 / 2024

İKÇÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Salih Yılmaz tutuklandı!

İKÇÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Salih Yılmaz tutuklandı!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Doç. Dr. Salih Yılmaz tutuklandı.



İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında  İzmir  Katip Çelebi Üniversitesinde (İKÇÜ) görevli akademisyen ve çalışanlardan oluşan 40 şüpheliden 29'u tutuklandı.


İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınarak savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 29'u tutuklandı, 11'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Tutuklananlar arasında, örgütün "İKÇÜ imamı" olduğu öne sürülen Adem Fidan, Diş Hekimliği Fakültesinin kurucu dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şemsettin Karaca, Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Sütçü, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Salih Yılmaz da bulunuyor.


İzmir'de, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen İKÇÜ akademisyen ve çalışanlarından oluşan 44 kişiden 39'u gözaltına alınmıştı. Örgütün "İKÇÜ imamı" olduğu iddia edilen Adem Fidan ise İstanbul'da yakalanarak İzmir'e getirilmişti.


AA


Geri Dön