26 / 04 / 2024

İki banka konut kredi faizini düşürdü, bir banka artırdı!

İki banka konut kredi faizini düşürdü, bir banka artırdı!

Konut kredi faiz oranları güncellendi ancak beklenen indirim yine gelmedi. İki banka konut kredi faizini düşürdü, bir banka artırdı. İşte güncel konut kredi faiz oranları...



Konut kredi faiz oranları güncellendi. Verilere göre, iki banka konut kredi faiz oranını düşürürken, sadece bir banka faiz oranında artışa gitti. Ortalama yüzde 2,60 bandında seyreden konut kredi faizlerinde beklenen indirim bir türlü gelmiyor. Bankalar vatandaşın sesini duymuyor. Firmaların ödeme kolaylığı sağlamak için başlattığı 0,98 faiz kampanyası da dün sona erdi. Yeni bir kampanyanın gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor. 

En düşük faiz oranı yüzde 1,98

En düşük konut kredi faiz oranını Ziraat Bankası kullandırıyor. Banka 5 ve 10 yıllık kredi çekmek isteyenlere yüzde 1,98 faiz oranını uyguluyor. Ziraat Bankası'nı Kuveyt Türk takip ediyor. Kuveyt Türk de 5 yıllık kredi kullanmak isteyenlere yüzde 2,06, 10 yıllık kredi kullanmak isteyenlere yüzde 2,16 faiz oranı uyguluyor. 

Faiz oranını değiştiren bankalarda son durum

- Kuveyt Turk 5 ve 10 yıllık konut kredi faiz oranını yüzde 2,34'ten yüzde 2,06'ya indirdi. 

- Şekerbank 5 ve 10 yıllık konut kredi faiz oranını yüzde 2,95'den yüzde 2,74'e indirdi.

- Halkbank 5 ve 10 konut kredi faizini yüzde 2,57'den yüzde 2,59'a çıkardı.

Faizler dünya genelinde arttı

Konut kredi faiz oranları dünya genelinde arttı. Konut kredi faizleri ABD’de son 10 yılın en yüksek seviyesinde seyrediyor. Rusya'nın en büyük bankası Sberbank, konut kredisi yıllık minimum faiz oranlarını yüzde 8,6'dan 9,2'ye çıkarttı.

İki banka konut kredi faizini düşürdü, bir banka artırdı!

 

5 banka konut kredi faiz oranlarını düşürdü!

Üç banka konut kredi faizini indirdi!


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön