25 / 04 / 2024

En düşük konut kredi faizini hangi banka veriyor?

En düşük konut kredi faizini hangi banka veriyor?

Konut kredi faizleri yükseliyor. Ev almak isteyenleri zora sokan bu durumun ne zaman sona ereceği bilinmiyor. Faizler yüzde 2,19'a kadar çıktı. Peki ev almak isteyenlere ne yapacak? En düşük konut kredi faizini hangi banka veriyor?



Geçtiğimiz aylarda düşüşe geçen konut kredi faizlerindeki yükseliş eğilimi devam ediyor. Bankaların en düşük faiz oranı yüzde 1,35, en yükseği ise yüzde 2,19. Yüksek faizler ev alacakları sıkıntıya sokacak. Ev almak isteyenlerin, neredeyse bir ev parası kadar faiz ödemesine neden olan yüksek faizlerin ne zaman düşeceği bilinmiyor. 

Alternatifbank, en düşük faizi veren banka olma özelliğine sahip. Banka 5 ve 10 yıllık kredi kullanacaklara yüzde 1,35 daiz oranı uyguluyor. Alternatifbank'ı yüzde 1,38 ile Halkbank ile Ziraat Bankası izliyor. İş Bankası da 5 ve 10 yıllık kredi kullanmak isteyenlere yüzde 1,48 faiz oranı uyguluyor.

Faizler yüzde 2,19'a çıktı

Konut kredi faizlerindeki yükselişin ne zaman duracağı bilinmiyor. Ancak faizler yüzde 2'nin üzerine çıktı. HSBC 5 ve 10 yıllık kredi kullanacaklara yüzde 2, Garanti Bankası ise yüzde 2,15 faiz oranı uyguluyor.

Şekerbank ise en yüksek faizi veren banka. Şekerbank 5 yıllık kredilerde yüzde 2,12, 10 yıllık kredilerde ise yüzde 2,19 faiz oranı uyguluyor.

ICBC Bank ile Anadolu Bank ise yüzde 2 sınırında. Her iki banka da 5 ve 10 yıllık kredi kullanmak isteyenlere yüzde 1,99 faiz oranını sunuyor. 


En düşük konut kredi faizini hangi banka veriyor?

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön