18 / 04 / 2024

İkinci el araç almanın tam zamanı mı? Ne zaman araba almalıyız? Fiyatlar daha da mı düşecek?

İkinci el araç almanın tam zamanı mı? Ne zaman araba almalıyız? Fiyatlar daha da mı düşecek?

Devlet eli ile ikinci el otomobil satışlarına 6 ay ve 6 km şartı gelmesi ile birlikte piyasada büyük fiyat düşüşlerinin yaşandığı görülüyor. Peki, araba almak için doğru zaman mı? Ne zaman araba almalıyız? İşte detaylar…



İkinci el otomobil piyasalarında son zamanlarda devlet eli ile alınan kararların etkisi hala devam ediyor. Sıfır otomobillerde yapılan yeni düzenlemeler vatandaşların elini alım satım piyasasından çekmiş durumda. Araçlarda 25 bin liranda da fazla indirimler meydana geldi.

Konu ile ilgili olarak CNN Türk'e konuşan İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, "% 5-7 gibi bir gerileme yaşandı. 6+6’dan daha çok yaz sezonunun gelmesi, ÖTV ile ilgili yapılmış olan açıklamalar tüketicide bir beklenti gerçekleştirdi. 6+6 genelgesi de yayınlanmış olunca piyasanın duraksadığı görüldü. Buna bağlı olarak fiyatlarda % 5-7 arasında bir gerileme yaşandı. Bu geçici bir durum oluyor. Bizim tavsiyemiz ise bu zaman zarfı içerisinde tüketicinin araba alım ihtiyaçlarını bir an evvel karşılamasıdır.

“HEMEN ARABA ALIN”

Evet, sıfır araç ve ikinci el araçlar için bir alım tavsiyesi yapmaktayız. Önümüzdeki zamanlarda sıfır araçlar ile alakalı olarak bu tedarikteki sıkıntı devam edecek. Bu ile ilgili enerji maliyetlerinde ciddi bir yükseliş bekleniyor. Bunları üst üste koyduğumuz zaman da görüntü sıfır araçların tekrar artacağı anlamına geliyor. Sıfır araçlar yükseliş ikinci el araç fiyatları da çıkmakta. Bu durağanlık ile beraber tüketicilere tavsiyemiz araç almaları şeklindedir.

Eylül ayı bitimi ile birlikte tekrar araç fiyatlarında yükseliş yaşanabilir. Onun için 15 Eylül tarihine kadar da bu durağanlıktan tüketicinin yararlanmasını tavsiye ediyoruz."

İkinci el araç almanın tam zamanı mı? Ne zaman araba almalıyız? Fiyatlar daha da mı düşecek?


Geri Dön