19 / 04 / 2024

İkinci el otomobilde yeni dönem! Bu sistemle fahiş fiyatların önüne geçilecek!

İkinci el otomobilde yeni dönem! Bu sistemle fahiş fiyatların önüne geçilecek!

Otomobil alım satımında fahiş fiyatların önüne geçilmesi için yeni bir düzenleme yapılacak! Sıfır alınan araçların satışına sınırlama geliyor! İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor. İşte detaylar...



GALERİLER VE RENTACAR'LAR ALDIKLARI SIFIR ARACI ARTIK HEMEN SATAMAYACAK

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kayseri'de Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, yeni düzenleme ile alakalı konuştu. Muş, şirketlerin, galerilerin ve rentacar'ların aldıkları sıfır aracın hemen satımına kısıtlama getireceklerini duyurdu.

Muş, "Bir bakıyorsunuz sıfır ikinci el araç ilanları var. Dolayısıyla yeni araç alınıyor ve üzerine daha büyük rakam konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen durum söz konusu. Yönetmeliği hazırladık." diyerek güzel haberi verdi.

ÖTV’de indirim gelecek mi? Araç piyasası neden durgunlaştı fiyatlar düşecek mi?

İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getirildiğinin müjdesini veren Muş, "Gerçek anlamda ihtiyacı olanlar alsın. Gerçek anlamda ikinci el olacaktır böylece. Şirketlerde ortak fiyat belirleme veya piyasayı manipüle gibi konular varsa o Rekabet Kurulu'nun görev alanı ve soruşturma açtı, inceliyor." dedi.

Yönetmelik yayınlandıktan sonra vatandaşın birinci elde daha fazla erişim sağlayacağını düşünüldüğünü belirtti. Muş, "İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız" dedi.

Sektör temsilcisi Muhammet Ali Karataş, "Bir otomobil ne kadar fazla el değiştirirse o kadar fiyat artar. Türkiye'de her 30 kişiden bir kişi ikinci el araç ticaretine öyle ya da böyle yıl içerisinde dokunduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu. Bu durum salgınla başlayan süreçte çokça meydana geldi. Sıfır araç bulunmaması seebebi ile bayilerden alınan araçların satışı, 2'nci el sıfır olarak yapıldı. Şişirilmiş fiyatlarla ikinci el araçlar sıfır araçlardan pahalıya satıldı.

Altının 2 katı! ''Krallara layık tek metal'' olarak biliniyordu! Türkiye şimdi peşine düştü

Bu da oldu! A101'in olay yaratan teknesinin görüntüleri ortaya çıktı! Son dakika: Yarın satışta!

Avrupa Konutları Esentepe satışa çıktı! Artaş İnşaat'tan Kartal'a 865 konutluk yeni proje!

Geri Dön