25 / 04 / 2024

İktidar 66 milyar doları nerede buhar etti? Ekonomi dünyası bunu konuşuyor

İktidar 66 milyar doları nerede buhar etti? Ekonomi dünyası bunu konuşuyor

Dolar / TL geçtiğimiz günlerde yine 18 lirayı aşarken ekonomi piyasaları da iktidarın doların yukarı yönlü hareketini durdurmak için harcadığı parayı konuşuyor. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bu yıl toplamda 66 milyar dolar satıldığını dile getirdi.



Bloomberg Ekonomisti Selva Baziki, dolardaki son duruma ilişkin yaptığı açıklamada TCMB’nin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin koltuğa oturduğu yaklaşık 7 ayda dövizdeki artışın önüne geçmek için 66 milyar dolarlık bir rezerv sattığını tahmin ettiklerini dile getirdi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş bu paylaşıma cevaben “Yazık ki ne yazık. Bu tip mega kararlar için Türkiye’deki herkesin onayı alınmalıydı” dedi.  

Dövizdeki artışı düşürmek için gelire endeksli senet, kur korumalı mevduat ve 900 bin dolar dövizi bulunan şirketlere getirilen kredi kısıtlaması gibi projeler ortaya atan ve bu projelerde başarısız olan ekonomi yönetiminin geri kapıdan dolar sattığı iddiası son günlerde sık sık dile getiriliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön