25 / 04 / 2024

İktidar dövize "gel gel" yapıyor Yeni varlık barışı duyuruldu

İktidar dövize

2022/Ağustos ayında 5.000.000 TL karşılığı döviz bildiriminde bulunan bir vatandaşın, aynı ay içerisinde bildirdiği bu tutarı 2.500.000 liraya düşürmek ya da 7.500.000 liraya çıkarmak istemesi halinde ilk bildirimine ilişkin düzeltme bildirimi vermesi gerekecektir.



Banka ve aracı kurumlar, kendilerine bildirilen varlıklara ilişkin olarak bildirim sahibinden bildirilen varlıkların değeri üzerinden 30/Eylül/2022 tarihine kadar yapılan bildirimler için yüzde 1, 1/Ekim/2022 tarihi ila 31/Aralık/2022 tarihi arasında yapılan bildirimler için yüzde 2, 31/Mart/2023 tarihine kadar (bu tarih dahil) yapılan bildirimler için yüzde 3 oranında peşin olarak tahsil edecekleri vergiyi, bildirimi izleyen ayın 15. günü akşamına kadar vergi sorumlusu sıfatıyla Ek-2'de yer alan beyanname ile bağlı bulundukları vergi dairesine 340 ve 346 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğlerinde yer verilen usul ve esaslar doğrultusunda beyan edecektir. 

Beyan edilen varlıkların değerleri üzerinden, vergi dairelerince belirlenen vergiler, söz konusu beyan süresi içerisinde banka ve aracı kurumlarca vergi sorumlusu sıfatıyla ödenecektir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön