24 / 04 / 2024

İlk TİM-TEB Girişim Evi Gaziantep'te açıldı!

İlk TİM-TEB Girişim Evi Gaziantep'te açıldı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) güçlerini girişimciler içsin birleştirerek, TİM-TEB Girişim Evleri'ni hayata geçirme kararı aldı. İlk TİM-TEB Girişim Evi Gaziantep'te açıldı...



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) güçlerini girişimciler içsin birleştirerek, TİM-TEB Girişim Evleri'ni hayata geçirme kararı aldı. İhracata dönük yenilikçi iş fikirlerine ev sahipliği yapılarak, yatırımcı ve müşteri bulunmasına kadar birçok konuda ücretsiz destek sunmayı hedefleyen Girişim Evleri'nin ilki 5-7 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen İnovasyon Haftası kapsamında Gaziantep'te açıldı. Girişim Evleri, ihracat ve yurtdışı açılım potansiyeli olan teknoloji ve yazılım geliştiren girişimciler için kurgulandı. Projenin ilk adımı Gaziantep Üniversitesi, Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisleri'nin de desteğiyle faaliyete geçti. Önümüzdeki yıl Anadolu'nun diğer illerinde açılacak yeni evlerle bu sayısının 10'a çıkarılması planlanıyor. 


BİR YILDA 30 KİŞİ 

1 yılda her bir ildeki TİMTEB Girişim Evi'nde yılda 2 dönem girişimci adayı alınacak. Her bir merkezde 1 yılda 30 girişimciye ulaşılacak. 


ROBOTLARIN 'DA VİNCİ'Sİ DE KATILDI

Türkiye İnovasyon Haftası Gaziantep etkinliğinin 2'nci gününe, insan benzeri robotlar üzerine çalışmalar yapan ve "Robotların Da Vinci'si" olarak tanımlanan Prof. Dr. Dennis Hong damga vurdu. Hong, "Felaketlere müdahale eden robotlar üzerinde çalışıyoruz" dedi.


Sabah Gazetesi


Geri Dön