23 / 04 / 2024

İlkadım Gençlik Merkezi ne zaman açılacak?

İlkadım Gençlik Merkezi ne zaman açılacak?

Samsun'un İlkadım ilçesinde yapılacak olan Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi'nin temel atma töreni 19 Ekim Pazartesi günü saat 11.00'de Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımı ile gerçekleşecek.



İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evin'de İlkadımlı bayanları ağırlamaya ara vermeden devam ediyor. Cedit Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Başkan Erdoğan Tok, 19 Ekim 2015 günü temel atma töreni gerçekleşecek Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi hakkında detaylı bilgi verdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan yakın temas görüşmeler ile İlkadım ilçesine Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi'nin kazandırılacağını belirten Başkan Tok, gençlerin geleceğin garantisi olduğunu söyledi.


"TARİHİ GÜN"

Gençlik Merkezi projesinde son aşamaya geldiklerini, 19 Ekim Pazartesi günü temel atma töreninin yapılacağını belirten Başkan Tok, "Türkiye'nin en büyük 'Gençlik Merkezi'ni Samsun'a kazandırmak için İlkadım Belediyesi'nin şantiye alanını Gençlik ve spor Bakanlığımıza tahsisini yaptık. Gençlik ve Spor Bakanlığımız da ihalesini gerçekleştirdi ve 19 Ekim Pazartesi Günü eski Fen işleri Müdürlüğümüzün şantiyesi olan alana Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi'nin temelini atıyoruz. Söz verdiğimiz gibi projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Bazı kişiler 'bu gençlik merkezleri ne işe yarar' diyor. Bu merkezler gençlerimizi sokak köşelerinden çekip alarak topluma faydalı nesil yapacak yerlerdir. Bu tesislerin içinde etüt merkezleri, sanat, beceri, dil kurslarının olduğu, sportif, kültürel faaliyetlerin yapıldığı yerler. Gençlerimiz kötü alışkanlıklarla karşı karşıya. Bu merkezde hem istihdam olacak hem gençlerimiz bilgi ve becerilerini geliştirecek. İşte bu çok önemli merkezin temel atma törenini Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın katılımları ile gerçekleştireceğiz. Gelecek nesillerimizin gelişmesi için gece-gündüz çalışarak bu günlere gelmenin gururu ile tüm halkımızı bu alana, bu tarihi güne şahit olmaya davet ediyorum" dedi.


Habertürk


Geri Dön