25 / 04 / 2024

İlkadım Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı!

İlkadım Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı!

Samsun İlkadım Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı, Çatalarmut Mahallesi'nde düzenlenen temel atma törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Samsun Valisi İbrahim Şahin de katıldı...




Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım İlçesinde yapılacak olan Gençlik Merkezi’nin temel atma törenine katıldı.

Çatalarmut Mahallesi'nde düzenlenen temel atma törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan ve Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İlçe Başkanı Adnan Varol, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

7 milyon liraya mal olacak İlkadım Gençlik Merkezi'nin temel atma töreni öncesi konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, " Özellikle Anadolu, Zeytinlik, Kadıköy ve Kıranköy mahalleleri gibi çok yoğun nüfusumuzun olduğu ve gençlerimizin de boş zamanlarında, boşlukta kaldığı bu alanda gençlik merkezini inşa etmenin anlamı çok büyük. Değerli hemşerilerim, 80 milyona yakın olan Türkiye nüfusunun %50 si 20 yaşın altında. Gençlerimiz istihdam öncesi, okul bitimi ve okul bitiminden süre içerisinde, işsiz kalıyorlar, boş kalıyorlar. Bu boşluk süreci içinde bir sanat dalı ile, güzel sanatlarla, sporla bunun dışında bir takım aktivitelerle meşgul olmak, bu tür kendini geliştirecek aktiviteyle zamanını değerlendirmek gibi bir çabası olursa, gençlerimiz heba olmaktan kurtulur" diye konuştu.


'BU TESİS MAHALLELERE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK'

Gençlere yönelik ihtiyaçların son yıllarda AK Parti tarafından hayata geçirilen gençlik merkezleriyle karşılandığını belirten Başkan Yılmaz, " Burası sadece gençliğin ihtiyaç duyduğu güzel sanatlarla veya diğer aktivitelerle ilgili ihtiyaçları karşılamakla kalmayacak. Aynı zamanda bünyesinde bir çok sportif aktiviteye de imkan verecek. Bir taraftan değişen, dönüşen, gelişen Samsun’umuzun, özellikle değişim ve gelişime muhtaç olan Zeytinlik, Anadolu ve Kıranköy üçgenindeki bu alanda bu tesis çok önem arz ediyor. Bu bakımdan bu tesis beni çok heyecanlandırıyor" ifadelerini kullandı.

 



Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön