20 / 04 / 2024

İmar affı 6 ay daha uzatıldı!

İmar affı 6 ay daha uzatıldı!

9 milyon 500 bin vatandaşın yararlandığı imar affı başvuruları bugün sona eriyordu, fakat başvurular 6 ay daha uzatıldı...



İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla başlatılan imar affı için başvurular 6 ay daha uzatıldı.
 
Milyonlarca kişinin faydalandığı imar affı için nasıl başvuru yapılır? İşte merak edilenler... 

NASIL BAŞVURU YAPILIR?


PTT şubelerinden alınacak olan e-Devlet şifresi ile "www.turkiye.gov.tr" adresine veya "e-Devlet" mobil uygulamasına giren vatandaşlar, burada yer alan kurumlar bölümünden Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait sayfaya erişebiliyor. Sayfaya giren yapı sahipleri, "İmar Barışı Başvuruları" bölümüne girdikten sonra istenilen bilgileri doldurarak başvurularını tamamlıyor.

HANGİ YAPILARI KAPSIYOR?


Vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması planlanan imar affı düzenlemesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm binaları kapsıyor.

İmar affı 6 ay daha uzatıldı!

9 MİLYON 500 BİN KİŞİ BAŞVURDU


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklama imar affında sürenin uzayabileceği sinyalini vermişti. Sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi talep olduğunu belirten Kurum, yaptığı açıklamada, imar barışına ilişkin, “Bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşımız imar barışından faydalandı. Toplam yaklaşık 14 milyar liralık bedel ödendi.” ifadelerini kullanmıştı.

7 soruda imar barışı başvurularında merak edilenler!

Boğaziçi'nde 40 mahalle imar barışından yararlanacak!


Geri Dön