26 / 04 / 2024

İmar barışı affı 2018 başvuruları nereden nasıl yapılır? Tüm detaylar!

İmar barışı affı 2018 başvuruları nereden nasıl yapılır? Tüm detaylar!

İmar barışı affı 2018 başvuruları ister e-devlet kapısından, ister yetkili kurum ve kuruluşlardan yapılabiliyor. Peki, başvuru işlemleri nasıl tamamlanır?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı ile vatandaşların imar sorununu çözüyor. İmar barışı ile imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi veriliyor. Böylece imara aykırı, ruhsatsız ve ruhsat ile eklerine aykıra yapılara yapı kayıt belgesi verilerek çözüme kavuşturuluyor.

İmar barışı affı 2018 başvuruları ister e-devlet kapısından, ister yetkili kurum ve kuruluşlardan yapılabiliyor.

1- İmar barışı affı başvurusunu e-devlet üzerinden yapmak isteyenler ne yapacak?

İmar barışı affı başvurusunu e-devlet üzerinden yapmak için öncelikle geçerli e-devlet şifresinin olması gerekiyor. Yoksa PTT'den temin edilebiliyor. 

Başvurunun başlatılabilmesi için e-devlet sistemine TC Kimlik No ve e-devlet şifresi ile giriş yapılması gerekiyor. Anasayfada yer alan imar barışı yönlendirmesini tıklayarak hizmete erişim sağlanabiliyor.  

İmar barışı kayıt ve sorgulama bağlantısına tıklayın. Açılan alandaki yeni başvuru butonuna tıklayarak başvurunuzu başlatabilirsiniz.

E-devlet üzerinden adım adım imar barışı başvuru süreci!

2- İmar barışı affı başvurusunu yetkili kurumdan yapmak isteyenler ne yapacak?

İmar barışı affı başvurusunu yetkili kurumdan yapmak isteyenler, İstanbul için tespit edilen yetkili kurumlara müracaat edebiliyor. Bunun için öncelikle kurumdan randevu alınabiliyor. Randevu İmar Barışı Randevu Sistemi İstanbul'dan alınabiliyor. 

İmar barışına nereden başvurulur? İşte adresler!

İmar Barışı Randevu Sistemi üzerinden imar barışı için randevu alınabiliyor. Yalnız İstanbul için geliştirilmiş bu sistemde vatandaşlar kendi ilçelerinde veya kendilerine en yakın kurumu seçerek randevu alabilecek.

İmar Barışı Randevu Sistemi İstanbul'dan TC Kimlik Numarası, isim, soy isim ve cep numarası gibi bilgiler doldurulduktan sonra randevu sayfası açılıyor. Buradan başvuru merkezi ve başvuru tarihi seçilerek randevu oluşturulabiliyor.

İmar barışı randevu alma!

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön