29 / 03 / 2024

İmar barışı bekleyenler aman dikkat! 2023'te imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın!

İmar barışı bekleyenler aman dikkat! 2023'te imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın!

İmar barışı bekleyenler aman dikkat... 2023'te imar affı çıkacak mı? İmar barışı çıktı mı? Hemen bu detaylara bakın...



BAKAN MURAT KURUM AÇIKLAMIŞTI

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2020'de yaptığı bit açıklamada, "Yeni bir imar barışı süreci şu an için söz konusu değil." ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Murat Kurum, imar affı uygulamasının vatandaşların elektrik, su, doğal gaz gibi konulardaki sorunlarını aşmaları, mülklerini teminat olarak gösterebilmeleri ve kat mülkiyetine geçme süreçlerini işleten bir barış süreci olduğunu söylemişti.

İmar barışı bekleyenler aman dikkat! 2023 te imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın!

2023 YILINDA İMAR AFFI ÇIKACAK MI?

İmar Barışı şeklinde de bilinen imar affı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 2023'te imar affı çıkıp çıkmayacağı yönünde detaylar belli olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

30 BİN YAPI KAYIT BELGESİ AYKIRILIK SEBEBİYLE İPTAL EDİLMİŞTİ

Konu ile ilgili olark verilen detaylara göre, imar barışına en çok başvurulan illerin başında İstanbul'un geldiğini, bu ili İzmir ve Ankara'nın takip ettiğini belirten Bakan Murat Kurum vatandaşların başvurularının kanuna uygun olup olmadığının ve 31 Aralık 2017'den önce yapılıp yapılmadığının kontrolünü yaptıklarını kaydederek, Yapı kayıt belgelerinde aykırılıklar tespit ettiklerini ve yine yapı kayıt belgelerinde fiilen sahaya uymayan, doğru beyan edilip edilmediği süreçleriyle ilgili kontrol ettiğimizde farklılıklar gördüklerini söylemişti. 

Bakan Kurum, bu çerçevede gelinen tarih itibarıyla yaklaşık olarak 30 bin yapı kayıt belgesi aykırılık nedeniyle iptal edildiğini ve bu yapılara ilişkin de hukuki süreç başlatıldığını da sözlerine eklemişti.

 

Konut fırsatçılarına ceza yolda! Bakanlık tek tek inceleyecek!

Tapu sahipleri aman dikkat! Bu tarihte resmen sona erecek! Yapmayan yandı!

Tapu sahiplerine yeni yıl şoku! O masraflar resmen arttı! Hemen bakın!


Geri Dön