24 / 04 / 2024

İmar barışı çalıştayı 7 Haziran'da yapılacak!

İmar barışı çalıştayı 7 Haziran'da yapılacak!

“Tüm Yönleriyle İmar Barışı Çalıştayı 7 Haziran’da” Dedeman Gayrettepe’de yapılacak. 



Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü tarafından düzenlenen ve Management Plus tarafından organize edilen imar barışı çalıştayına, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel, TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz konuşmacı olarak katılacak. Çalıştayın moderatörlüğünü Management Plus Genel Müdürü Haldun Ersen yapacak. 

Yasaya ilişkin Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Ali Yüksel şunları aktardı;

7143 Sayılı Torba Kanun içerisinde İmar Barışı ile ilgili hükümler yayınlandı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı bina affı ya da barışı olarak nitelenebilecek bu yasa aslında tek bir maddeden oluşuyor. Bu yasa gayrimenkul ve Kent Hukukuna ne getiriyor, bu hükümler bina ve arsa sahiplerini nasıl etkileyecek, kentsel dönüşüme katkısı hangi yönde olacak gibi temel konuları çalıştayda ele alacağız. 

Ayrıca bu çalıştayda arsaların ve binaların durumu, hangi kaçak ya da izinsiz yapıların etkileneceği, yapı kayıt belgesinin hukuksal niteliği, orman alanlarındaki binalar nasıl etkilenecek, sadece tekil yapılar mı yoksa büyük projeler de etkilenecek mi, binaların tapuya işlenmesi hangi statüyü sağlayacak, maliklerin anlaşamaması durumunda başvuru nasıl yapılacak ve kentsel dönüşüm süreci bu kanundan nasıl etkilenecek, Boğaziçi mahallelerindeki hangi alanlar kapsam içinde olacak ve tarihi yarım ada ne kadar etkilenecek. Bu sorular ve benzeri konuları çalıştay da tartışılacağız. 

 


Geri Dön