26 / 04 / 2024

İmar barışı son başvuru günü 2018!

İmar barışı son başvuru günü 2018!

İmar barışı başvuruları, 8 Haziran 2018 tarihi itibari ile alınmaya başlandı. Peki, imar barışı son başvuru günü 2018 ne zaman? 



Mevzuata aykırı yapıların imar sorunu imar barışı ile çözülüyor. e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle ya da Bakanlık tarafından yetkilendirilen kurum ve kuruluşlara imar müracaatta bulunulabiliyor.

Yapı Kayıt Belgesi için imar barışına yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından başvuru yapılabiliyor.

İmar barışı başvuruları, 8 Haziran 2018 tarihi itibari ile alınmaya başlandı. Peki, imar barışı son başvuru günü 2018 ne zaman? 

İmar barışı son başvuru günü 2018

İmar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılabilecek. Bakanlar Kurulu bu süreyi isterse 1 yıla kadar uzatabilecek. Yapı Kayıt Belgesi bedeli ise, 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenebilecek.

Yapı Kayıt Belgesi alınan yapılara, talep etmeleri durumunda ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabilecek.

Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarla ilgili 3194 sayılı Kanun uyarınca alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal edilecek.

Belge sonra yapı ruhsatı alıp da yapı kullanma izin belgesi almamış veya yapı ruhsatı bulunmayan yapılarda, yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın kullanım maksadı değişiklikleri de dahil olmak üzere tapuda cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edilebilecek.

 

İstanbul'da imar barışına nereden başvurabilirsiniz?


32 soruda imar barışı yönetmeliği 2018


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön