18 / 04 / 2024

İmar barışı uzayacak mı?

İmar barışı uzayacak mı?

Başvuruların 31 Ekim 2018 tarihinde sona ereceği imar barışında sürenin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. İşte "İmar barışı uzayacak mı?" sorusunun yanıtı..



İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. İlginin her geçen gün çığ gibi büyüdüğü imar barışında son haftaya girildi. Son başvuru tarihinin 31 Ekim 2018 tarihi olarak açıklandığı uygulamada bu sürenin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. Henüz başvuruda bulunmamış vatandaşlar "İmar barışı uzayacak mı?" diye soruyor.

İmar barışı uzayacak mı?

"İmar barışı uzayacak mı?" sorusuna yanıt bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi. Talebe kayıtsız kalamayacaklarını belirten Kurum şu şekilde konuştu:

"İmar barışına şu ana kadar 6 milyonun üzerinde vatandaş başvurdu. 5 milyara yakın başvuru bedeli ödendi. 31 Ekim'de başvuru süreci bitiyor ve ödeme süreci de 31 Aralık 2018'de bitiyor. İmar barışıyla biz ne elde ettik? Aslında devletin, vatandaşıyla barışıydı bu. Elektriğini, suyunu, doğalgazını bağlayamayan vatandaşımıza bina kontürlerinin de kalması kaydıyla bir kolaylaştırma, bunlar bir hak değil tabii ki. Bu noktada vatandaşımız da yoğun bir ilgi gösterdi. Talep de hala devam ediyor. 31 Ekim'de başvuru süreci bitiyor. Yeniden değerlendireceğiz, yoğun talep var, bakacağız. Böyle bir talep var, bu talebe kayıtsız kalmayacağız gibi gözüküyor." 

İmar barışına başvuru

İmar barışına e-devlet üzerinden müracaat ediliyor. İsteyenler Bakanlığın yetkilendirdiği kurum veya kuruluşlardan da başvurusunu yapabiliyor. 

Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

Müracaatın e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınıyor.


İmar barışı başvuru süresi uzatılıyor!

 

Adım adım imar barışı başvuru süreci!
 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön