19 / 04 / 2024

İmar barışı yanlış beyan cezası!

İmar barışı yanlış beyan cezası!

İmar barışında başvurunun doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Peki, imar barışında yanlış beyan cezası nedir?



İmar barışında mevcuzata aykırı yapılara kayıt altına alınıyor. Başvurusu onaylanan yapılar adına Yapı Kayıt Belgesi düzenleniyor. Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. 

Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

Müracaatın e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınıyor.

Başvurunun doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Peki, imar barışında yanlış beyan cezası nedir?

İmar barışı yanlış beyan cezası

Uygun olmayan binalar için yapı kayıt belgesinin düzenlendiğinin tespit edilmesi durumunda, belge iptal edilecek ve yalan beyan veren başvuru sahibi hakkında suç duyurusunda bulunulacak.


5 soruda imar barışında yapılan düzenlemeler!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön