26 / 04 / 2024

İmar barışında engelli indirimi var mı?

İmar barışında engelli indirimi var mı?

İmar barışı başvurusu onaylanan kimselerin başvuru bedelini 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödemeleri gerekiyor. Peki, imar barışında engelli indirimi var mı?



Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. 

Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

Müracaatın e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınıyor.

Yapı Kayıt Belgesi bedeli, yapının bulunduğu arsanın 29/7/1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre belirlenen emlak vergi değeri ile yapının yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden, konutlarda yüzde üç, ticari kullanımlarda yüzde beş oranında alınıyor.

İmar barışında engelli indirimi var mı?

İmar barışında engelli indirimine dair herhangi bir uygulama bulunmuyor. İmar barışı için ödenmesi gereken bedelin peşin olarak 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

Ödeme yapılacak bedel ve hesap numarası bilgileri başvurunun onaylanması halinde başvuru sahibine mesaj ile cep telefonuna iletiliyor.

Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra yapılması gerekenler!

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön