25 / 04 / 2024

İmar barışında evi dükkana çevirme!

İmar barışında evi dükkana çevirme!

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. İmar barışında evi dükkana çevirme için bu belge veriliyor mu?



İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapı ve bağımsız bölümler kayıt altına alınıyor. İmar barışına e-devlet üzerinden müracaat edilebiliyor.

Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. 

Yapı Kayıt Belgesi;
18/11/1983 tarihli ve 2960 sayılı Boğaziçi Kanununda tanımlanan Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesi içinde, 3194 sayılı Kanunun geçici 16 ncı maddesi uyarınca adı geçen Kanuna eklenmiş olan kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanda,

İstanbul tarihi yarımada içinde 3194 sayılı Kanunun geçici 16 ncı maddesi uyarınca adı geçen Kanuna eklenmiş olan kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanlarda,

19/5/2014 tarihli ve 6546 sayılı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde belirlenmiş Tarihi Alanda,

Üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu taşınmazlar üzerinde,

Kesinleşmiş planlar neticesinde sosyal donatı alanı olarak belirlenmiş ve Maliye Bakanlığınca aynı amaçla değerlendirilmek üzere ilgili kurumlara tahsis edilmiş Hazineye ait taşınmazlar üzerinde bulunan yapılar hakkında düzenlemiyor.

İmar barışında evi dükkana çevirme

İskan alındıktan sonra konutun ticari kullanıma yada ticari kullanımın konuta dönüştürülmesi bir bağımsız bölümü ilgilendiren aykırılıklar olup, imar barışı kapsamında yer alıyor.

Buna göre, iskan alındıktan sonra konutun ticari kullanıma yada ticari kullanımın konuta dönüştürülmesi halinde imar barışına başvurularak yapı kayıt belgesi alınabiliyor.


İmar barışında engelli indirimi var mı?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön