20 / 04 / 2024

İmar barışında taksitlendirme olacak mı?

İmar barışında taksitlendirme olacak mı?

İmar barışından faydalanan kişi sayısına ve maddi durumu uygun olmayan vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla taksitlendirme çalışması yapılması önerisi TBMM gündemine taşındı...



CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, imar barışından faydalanan kişi sayısına ve maddi durumu uygun olmayan vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla taksitlendirme çalışması yapılması önerisi meclis gündemine taşındı. Aydın sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Aydın önergesinde "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan, 6 Haziran 2018 Çarşamba günü 30443 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren imar barışından ekonomik kriz nedeniyle çok sayıda gvatandaş bu haktan yararlanamamakta, yararlananlar ise maddi yükümlülüklerini zamanında yerine getirememektedir." dedi. Aydın bu bağlamda 2 sorusuna yanıt aradı.

Aydın'ın soruları

1- İmar barışından 6 ay zarfında kaç kişi yararlanmıştır?

2- İmar barışından yararlanmak isteyen ancak maddi durumu uygun olmayan vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla bir taksitlendirme çalışmanız var mıdır?

 


Geri Dön