19 / 03 / 2024

İmar barışında masrafları müteahhitlerden isteyebilirsiniz!

İmar barışında masrafları müteahhitlerden isteyebilirsiniz!

İmar barışında başvurular devam ediyor. İmar barışına başvuracak ev sahipleri, yaptıkları masrafları müteahhitlerden isteyebiliyor. Vatandaşlar konu ile ilgili uyarıldı.



İmara aykırı yapıların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kayıt altına alınmasını sağlayan imar barışı başvurularında son 2 haftaya girildi. Yapı Kayıt Belgesi almak isteyen vatandaşların 31 Ekim'e kadar başvuru, 31 Aralık’a kadar ödeme yapması gerekiyor.

Türkiye genelinde yaklaşık 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapı ilgilendiren imar barışı uygulaması kapsamında başvuru süreci devam ediyor. 

Bakırköy Gazetesi'nde yer alan habere göre, imar barışı başvurularında konut sahiplerin dikkat etmesi gereken birçok husus bulunuyor. Buna göre, Yapı Kayıt Belgesi almak için yapılan başvuruların masrafları müteahhitlerden istenebiliyor.

İmar barışında başvuruda bulunacak lüks konut sahipleri, imar planları danıştay tarafından iptal edilmiş, iskanı olmadığı için müteahhitlere dava açarak imar barışından yararlanıp yaptıkları masrafları müteahhitlerden alabiliyor.

İmar barışında son durum ne?

Başvuruları 31 Ekim 2018 tarihinde sona eren ima barışı uygulamasına bugüne kadar 5 milyon 880 bin kişi başvuruda bulundu. Uygulama kapsamında 3 milyar 443 milyon TL gelir elde edildi. 

İmar barışı için son günler!

7 soruda imar barışı başvurularında merak edilenler!


Geri Dön