24 / 04 / 2024

İmar barışı hesaplama

İmar barışı hesaplama

Tapuda arsa paylarının yasalarda belirtildiği gibi dağıtılması gerekiyor. Arsa tapusu payının hesaplaması ileride yaşanacak sorunları engelliyor. İşte imar barışı arsa payı hesaplama 2021...

İmar barışının bilançosu!

İmar barışına en çok başvuru sırasıyla İstanbul, İzmir ve Ankara'dan geldi. Yayla ve meralardaki kaçak yapılarla gündeme gelen Trabzon'da 151 bin 671, Rize'de ise 75 bin 472 yapı, İmar Barışı'ndan faydalandı...

İmar barışına başvuranlar dikkat!

İmar barışı süreci iki önemli aşamaya ayrılıyor. Vatandaşların başvurularını tamamlayıp Yapı Kayıt Belgesi aldıktan sonra, tapularını da alması gerekiyor.

İmar barışında masrafları müteahhitlerden isteyebilirsiniz!

İmar barışında başvurular devam ediyor. İmar barışına başvuracak ev sahipleri, yaptıkları masrafları müteahhitlerden isteyebiliyor. Vatandaşlar konu ile ilgili uyarıldı.

10 soruda imar barışıyla ilgili tüm merak edilenler!

İmar barışı için son başvuru tarihi ve başvurunun nasıl hesaplanacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar konu ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. İşte imar barışıyla ilgili tüm merak edilenler...

İmar barışı başvuruları ne zaman bitiyor?

Türkiye'deki 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar barışı başvuruları için son aya girdik. İmar affından yararlanmak isteyen vatandaşlar imar barışı başvuruları son tarihi hakkında araştırma yapıyor. 

İmar barışında hesaplar değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı hesaplamasında değişikliğe gitti. Buna göre, oteller, hastaneler, fabrikalar, imalathaneler için ödemesini yapanlara paraları iade edilecek.

İmar barışında aykırı alan kolaylığı!

İmar barışında iş dünyasından gelen itirazlar doğrultusunda değişikliğe gitti. Yapılan değişiklikle hesaplama sistemi değiştirilerek, iş dünyasına kolaylık sağlandı.

Turistik tesislere imar barışında kolaylık!

İmar barışı uygulamasında yeni gelişme yaşandı. Değişikliğe gidilen uygulama kapsamında tek bağımsız bölümden oluşan otel ve benzeri yapılar, daha az maliyetlerle ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alacak.

İmar barışı bedel hesaplaması değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı uygulaması kapsamında değişikliğe gitti. Buna göre, ruhsatlı alanlarda sadece kaçak olan bölüm için bedel ödenecek.

İmar barışına dair tüm merak edilenler!

Türkiye'deki 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıyı ilgilendiren imar barışına başvurular devam ediyor. Başvuruların başladığı tarihten bu yana yaklaşık 5 milyon kişi Yapı Kayıt Belgesi için başvuru yaptı.

İmar barışı nasıl hesaplanır?

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Ödeme ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılabiliyor. Peki, imar barışı nasıl hesaplanıyor?

İmar barışı kaçak konut üretiminin önüne geçecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından vatandaşların imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıları kayıt altına alması için başlatılan İmar Barışı düzenlemesi 13 milyon yapıyı ilgilendiriyor. 

İmar barışı hakkında her şey! Son tarih 31 Ekim!

Türkiye'de yaklaşık 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıyı ilgilendiren imar barışı kapsamında merak edilen her şeyi sizler için araştırdık...

Hangi yapılar imar barışından yararlanacak?

Sütlüce'de yıkılan 4 katlı binanın kaçak olduğu ortaya çıkmıştı. İstanbul'da onun gibi, birçok kaçak yapı bulunuyor. Peki bu yapıların hangileri, hangi koşullarda imar barışından faydalanacak? Detaylar haberimizde yer alıyor...

İmar barışında aykırı alan kolaylığı!

İmar barışında iş dünyasından gelen itirazlar doğrultusunda değişikliğe gitti. Yapılan değişiklikle hesaplama sistemi değiştirilerek, iş dünyasına kolaylık sağlandı.

İmar barışı başvurusu için son gün ne zaman?

İmar barışı kapsamında alınan Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı başvurusu için son gün ne zaman? 

İmar barışı başvuru evrakları!

İmar barışının e-devlet üzerinden yapılması halinde bazı bilgiler gerekli oluyor. İşte imar barışı başvuru evrakları..

İmar barışına başvurmalı mıyım?

İmar barışı başvuruları alınmaya devam ediyor. Konutu ihtilaflı olup da henüz başvuruda bulunmamış vatandaşlar soruyor:İmar barışına başvurmalı mıyım?

Hangi yapılar imar barışından faydalanamayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan imar barışı düzenlemesi vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü. İmar barışından faydalanmak isteyenler yapı kayıt belgesi almak için başvurularını hızla yapıyorlar. 

Valiliklerden vatandaşlara imar barışı uyarısı!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı kapsamında uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar kaçak yapı inşaatlarına başladı. Valilik, konu ile ilgili vatandaşları uyaran bildiri yayınladı.

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

İmar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışına başvurularak, mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınabiliyor. İmar barışına başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki, imar barışında muvafakatname gerekli mi?

İmar barışı hesaplama Haberi

İmar barışı hesaplama

İmar barışı arsa payı hesaplama 2021!
Tapuda belirtilmiş olan toplam alanın metrekare cinsinden değeri, toplam bölümden size düşen paya bölünüyor. Bu bölme işleminden elde edilen sayının bölüm değeri ile çarpılması sonucunda arsa payı bulunuyor. Peki imar barışı arsa payı nasıl hesaplanır? İşte imar barışı arsa payı hesaplama 2021...

Kentsel Dönüşüm Yasası olarak bilinen 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda arsa payları malikler tarafından alınacak kararlarda 2/3 oyçokluğu hesabının belirlenmesinde rol oynuyor. Bu nedenle arsa payının doğru tespit edilerek bağımsız bölümlerin tahsis edilmesi gerekiyor. Arsa Payı, mevcut Anayasa’nın 35. maddesinde ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Ek Protokol 1/1. maddede güvence altına alınan mülkiyet hakkı kapsamındadır. Bu nedenle mülkiyet hakkının bir yansıması olan arsa paylarının o binada mülkleri...