26 / 04 / 2024

İmar barışına 3 milyon 158 bin başvuru geldi!

İmar barışına 3 milyon 158 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kurum, İmar Barışı ile ilgili denetimlerin yapıldığını, yasanın yeni kaçak yapı yapma kanunu olmadığını söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  İzmir  Valiliği'ne ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Kurum, İzmir Valisi Erol Ayyıldız tarafından karşılandı. 

Vali Ayyıldız ile bir süre görüşen Kurum, açıklamalarda bulundu. Kurum,  Diyarbakır ve İstanbul'un ardından İzmir'i ziyaret ettiğini kentin sorunlarının çözümü noktasında görüşmeler yapacaklarını belirtti.

BAŞVURULAR 3.1 MİLYONA ULAŞTI

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, vatandaşların "İmar Barışı"ndan 31 Ekim'e kadar faydalanabileceğini hatırlatan Kurum, "Bugüne kadar bununla ilgili 3 milyon 158 bin başvuru oldu. İzmir'de de 275 bin başvurumuz var ve yaklaşık 1 milyar lira da hazineye kaynak sağlanmış oldu. İzmir'deki yapılara baktığımızda 2,5 milyon yapımız var ve bu yapı stokunun yaklaşık yüzde 65'i de riskli. Bu başvuru sayısının yüksek olmasının en önemli sebebi de budur diye düşünüyoruz. Bugünkü gündemimizde bu riskli yapı stokuyla alakalı Bakanlığımız olarak hızlı, pratik kararlar alıp uygulamaya nasıl geçebiliriz, açıkçası tüm genel müdürlüklerimizle buradayız yapılması gerekenler neyse bunların kararlarını burada alıp hayata geçirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

DENETİMLER SÜRECEK

Bakanlığı bağlı kurumların ilçelerdeki sorunların çözümleri noktasında yerinde incelemeler yapacağını ve bu çözümlere en kısa sürede ulaşılacağını belirten Kurum, "İmar Barışı ile ilgili denetimleri yapıyoruz. Şunu çok net söylemek istiyorum, İmar Barışı yeni kaçak yapı yapma kanunu değildir. Şu an biz kaçak yapı yapılmasını kesinlikle istemiyoruz. 2017 sonuna kadar yapılan yapıları ilgilendiriyor, dolayısıyla buradan bütün belediye başkanlarınıza duyuruyorum, kesinlikle yeni bina yapılmaması noktasında hassasiyetlerini göstermelerini kendilerinden rica ediyorum. Buna ilişkin ekiplerimiz yine sahadalar bizim tabiat varlıkları alanlarında, çevre koruma alanlarında yeni yapı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Yeni yapılan yapılarla ilgili kanuni işlem neyse gereğini yapacağız" dedi.

Bakan Murat Kurum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştü. Kurum, bölgenin problemlerini dinlemek ve onlara çözüm bulmak için ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kentin problemlerinin Murat Kurum aracılığıyla çözüleceğini açıkladı. Kocaoğlu,  İmar barışıyla ilgili bazı sıkıntılarla karşılaştıklarını bu konuda bir toplantı yapmak istediklerini aktardı.


Geri Dön