26 / 04 / 2024

TOKİ 2020 ucuz konut kampanyasına 1 milyon 209 bin başvuru geldi!

TOKİ 2020 ucuz konut kampanyasına 1 milyon 209 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "100 Bin Sosyal Konut Projesi"ne 1 milyon 209 bin başvuru yapıldığını açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

100 bin sosyal konuta en çok başvuru İstanbul'dan

Gazetecilerin, 100 bin sosyal konut projesindeki başvuru rakamlarına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Kurum, "Çok büyük bir teveccüh oldu projemize, 100 bin sosyal konut projesine 1 milyon 209 bin başvuru oldu. 100 bin sosyal konutumuzu da ilk 3 ay içerisinde yerlerini, projelerin tamamlayıp ihale süreci ile birlikte inşaatlarına da başlayacağız ve İnşallah bir buçuk yıl içerisinde de 100 bin sosyal konutumuzun tamamını vatandaşlarımıza yapıp, teslim etmiş olacağız." bilgisini verdi. 

TOKİ 2020 ucuz konut kampanyasına 1 milyon 209 bin başvuru geldi!

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, 100 bin sosyal konut başvurularındaki illere ilişkin de açıklama yapan Kurum, "Başvuruların en çok olduğu iller İstanbul'da 375 bin başvuru oldu,  İzmir  ilimizde 75 bin, Bursa'da da 56 bin başvuru oldu ve diğer illerimize de yine başvuru sayıları ayırdığımız kontenjanın oldukça üstünde. Dolayısıyla bir projemize inşallah 2021 yılında da aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bu ülkede alt gelir grubu vatandaşlarımızın tamamının ev sahibi olacağı şekilde bu projemizi yürüteceğiz. Bu ülkede inşallah evi olmayan vatandaşımız kalmayacak şekilde bu projeyi de yürütmüş olacağız." diye konuştu. 

"Bizim polemiklerle kaybedecek zamanımız yok"

Bu projede afet riskine karşı sağlam, güvenli konutları inşa edeceklerini dile getiren Kurum, "Bu noktada biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde millet bahçelerinden, sosyal konuta, kentsel dönüşüme birçok adımı atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz. Bizim polemiklerle kaybedecek zamanımız yok. Biz kararlı bir şekilde 2023 yılı hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz." değerlendirmesini yaptı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 100 bin sosyal konut için kura tarihini açıkladı. Bakanlık, kuraların şubat ayında çekileceğini duyurdu.

 

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde kura tarihi belli oldu!

Cübbeli Ahmet  TOKİ  fetvasını yorumladı!


Geri Dön