24 / 04 / 2024

İmar barışı kaçak konut üretiminin önüne geçecek!

İmar barışı kaçak konut üretiminin önüne geçecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından vatandaşların imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıları kayıt altına alması için başlatılan İmar Barışı düzenlemesi 13 milyon yapıyı ilgilendiriyor. 



8 Haziran'da başvuruların başladığı imar barışı kapsamında 31 Ekim 2018'e kadar başvuru süreci devam edecek. E- Devlet üzerinden yapılan başvurular için kayıt bedelleri ödenebilecek.

Başvurular 4 milyonu aştı

Konutların imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen imar barışı düzenlemesine yapılan yapılan başvuru sayısı 2 ayda 4 milyon 141 bin 52'ye ulaştı. Başvurulardan 3 milyon 654 bin 601'i konut, 376 bin 27'si ticari yapı, 110 bin 300'ü tarımsal yapı ve 124'ü  ise güneş enerjisi santrali için yapıldı. Bu kapsamda 306 bin 399 yapı kayıt belgesi verilirken, vatandaşlarca belge bedeli olarak 1 milyar 643 milyon 280 TL ödeme yapıldı. 

 

İmar barışı hakkında her şey! Son tarih 31 Ekim!

 

Düşük faizli imar barışı kredisi

Vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması planlanan imar barışı kapsamında bankalar indirimli kredi imkanı sunuyor. Yapı Kayıt Belgesi için kredi başvurusu yapan vatandaşlar düşük faizli krediden yararlanabiliyor.

Kaçak yapılaşma bitecek

Son zamanlarda hızla artan emlak fiyatları dar gelirli vatandaşları ruhsatsız ve iskansız konut üretmeye itti. Kiraların ve satılık konut fiyatlarının artması kaçak yapılaşmayıda hızla arttırdı. İmar barışı ile kaçak konut üretiminin önüne geçilmesi hedefleniyor. 

 

İmar Barışı başvuruları 4 milyonu aştı!

 

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön