28 / 03 / 2024

Turistik tesislere imar barışında kolaylık!

Turistik tesislere imar barışında kolaylık!

İmar barışı uygulamasında yeni gelişme yaşandı. Değişikliğe gidilen uygulama kapsamında tek bağımsız bölümden oluşan otel ve benzeri yapılar, daha az maliyetlerle ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alacak.



İmar barışı kapsamında yapılan düzlemeler bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Değişikliğe göre, tek bağımsız bölümden oluşan otel ve benzeri yapılarda, bedel aykırı alan üzerinden hesaplanacak. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, alışveriş kompleksi, hastane, otel, fabrika, imalathane ve benzeri yapılardaki aykırılıklarda, yaklaşık maliyet bedeli aykırılığından dolayı meydana gelen alan üzerinden hesaplanacak. Değişiklik öncesi uygulamada yüksek bedel nedeniyle birçok firma uygulamaya başvuru yapmamıştı. 

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, konu ile ilgili açıklama yaptı. Narin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, başta oteller olmak üzere; büyük yapıların imar barışından faydalanabilmeleri için vermiş olduğu destek nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Yapı Kayıt Belgesi uygulamaları seminerinde, konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı baş hukuk müşaviri Ahmet Küçükler ise "Açıklanan bu düzenleme ile, üye tesislerimiz ve sektörümüz Yapı Kayıt Belgesi uygulamasından makul bedellerle faydalanabilme imkanına kavuştu" dedi.

 

İmar barışında aykırı alan kolaylığı!

 

İmar barışında yapılan yeni 12 düzenleme!

 


Geri Dön