27 / 04 / 2024

İmar barışından en fazla İzmir faydalanacak!

İmar barışından en fazla İzmir faydalanacak!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen esnaf buluşmasında konuşan Başbakan Yıldırım, imar barışından en fazla faydalanacak ilin İzmir olduğunu ifade etti...



Başbakan Binali Yıldırım, Kaya Termal Otel'de düzenlenen Esnaf Buluşması'nda, hükümetin İzmir'de yaptığı hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

Andolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kuzey Otoyolu'nun Menemen'e kadar yapıldığını, buranın ikinci bir çevre yoluyla birleştirilip İstanbul-İzmir Otoyolu'na bağlanması için etüd çalışmaları yürütüldüğünü ifade eden Başbakan Yıldırım, İzmir-Manisa arasına Sabuncubeli Tüneli'ni yaptıklarını, Alaçatı Havalimanı'nın da ihalesinin yapıldığını söyledi.

İstanbul-İzmir Otoyolu ile İzmir-Ankara hızlı tren projelerinin İzmir'e yapıldığını ifade eden Yıldırım, bunların ikisinin de Türkiye'nin kaderini değiştirecek, İzmir'in kalite, marka değerini yükseltecek projeler olduğunu dile getirdi.

İmar barışından en fazla İzmir faydalanacak!

Başbakan Yıldırım, imar barışından en fazla faydalanacak ilin  İzmir  olduğunu söyledi. Yıldırım, kentteki yapı stoğunun yüzde 62'sinin imara aykırılıklarla dolu olduğunu belirtti. 

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti; "Ya ruhsatsız, ya imarsız, ya mülkiyet sorunu var, ya imar aykırılıkları var. Bütün bunları kökünden halledecek, İzmir'in kentsel dönüşümü için bir hukuki zemin hazırlayan çok önemli bir reform. Çok büyük bir reform. Türkiye'de 13 milyon yapı stoğunu ilgilendiriyor. İzmir'de 1 milyon 200 bin yapı stoğu varsa yarıdan fazlasını ilgilendiren bir kanundur. İzmirli hemşehrilerimizin en iyi şekilde değerlendirmesini, bu fırsatı kaçırmamalarını anlatmak istiyorum."


Geri Dön