28 / 03 / 2024

İmar barışından sonra imara uymayan yapı inşa edilemeyecek!

İmar barışından sonra imara uymayan yapı inşa edilemeyecek!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Kayseri Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Başbakan Yıldırım, kongrede önemli açıklamalarda bulundu. 



AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, imar barışına ilişkin, "Bir kez el sıkıştıktan, barıştıktan sonra hiçbir vatandaşımız da yasal olmayan, imara uymayan yapı yapmayacak. Yaparsanız bir daha bizden bir şey beklemeyin. Bunu yaptıranlar, müsamaha gösterenler, gerekli tedbiri almayanlara da en ağır cezayı vereceğiz." diye açıklama yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; müjde paketiyle yılların kangren olmuş sorununa da el attıklarını vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"13 milyon bina. Türkiye'deki bütün binaların yarısı kadar. Bu 13 milyon bina nüfusun yarısından fazlası demek. 40-50 milyon vatandaşımızın belediye, vakıf, orman ve başka vatandaşlarla problemi var. Deniz kıyısında, yaylalarda, şehirlerde, köylerde, sanayi bölgelerinde problem var. Nedir problem? Binası ile iş yeri ile ruhsatı imarı aynı değil. Sürekli cezai problem tehdit. Dedik ki 'Artık büyük barışı geldi'. Büyük barışın adı imar barışı. Devlet vatandaşlarıyla davalık, kavgalı olmaz. Böylece bu kararı aldık ve 13 milyon binanın yapı kayıt belgesi ile sorunlarını çözüyoruz. Elektrik, su, doğalgaz, altyapı bütün hizmetler aynı şekilde devam edecek."

"Gerekli tedbiri almayanlara en ağır cezayı vereceğiz"

İmar barışı konusunda çok önemli bir ayrıntının olduğuna işaret eden Yıldırım, "Bir kez el sıkıştıktan sonra barıştıktan sonra hiçbir vatandaşımız da yasal olmayan imara uymayan yapı yapmayacak. Yaparsanız bir daha bizden bir şey beklemeyin. Bunu yaptıranlar, müsamaha gösterenler gerekli tedbiri almayanlara da en ağır cezayı vereceğiz. Herkesin görevini layıkıyla yapması gerekiyor." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, imar barışıyla elde edecekleri kaynağın deprem dönüşümüne gideceğini, depreme dayanıklı yeni şehirler, semtler inşa etmeye gideceğini aktardı.
 


Geri Dön