25 / 04 / 2024

Kaş'ta imar barışı ile kaçak yapı inşa edildiği iddiası mecliste!

Kaş'ta imar barışı ile kaçak yapı inşa edildiği iddiası mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde imar barışı gerekçesiyle birçok kaçak yapı inşa edildiği iddiasını meclis gündemine taşıdı...



Kaş ta imar barışı ile kaçak yapı inşa edildiği iddiası mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya'nın Kaş İlçesi'nde imar barışı gerekçesiyle birçok kaçak yapı inşa edildiği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Zeybek sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Zeybek önergesinde "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 21 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız ya da ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsayan imar barışı uygulaması birçok art niyetli yapılaşmayı da beraberinde getirmektedir." dedi. 

"İmar barışının 31 Ekim 2018 tarihinden 31 Aralık 2018 tarihine uzatılması sonucu hızla artan kaçak yapılaşmanın son örneği de Antalya’nın doğası ve turizmi ile ön plana çıkan Kaş ilçesinde yaşanmaktadır. Ulusal ve yerel basında çıkan haberlere konu olan Kaş ilçesinde heyelan bölgesine yapılan imarsız lüks villalar iddiası, yerel yöneticiler tarafından da doğrulanmaktadır. Kaş’ta yapılan imarsız villaların turizm sezonunda “helal villa” adı altında kiraya verildiği belirtilmektedir." şeklinde ifadeleri de kullanan Zeybey bu bağlamda 5 soru sordu.

Zeybek'in soruları

1. Kaş ilçesinde imar barışı uygulaması sonrasında 500’e yakın imarsız villanın inşaatının başlandığı iddiası doğru mudur?

2. İmarsız villaların heyelan bölgesinde inşa edildiği ve kanunda açıkça belirtilmediği için imar barışından yararlanma hakları olanlara karşı ne tür önlemler alınacaktır?

3. Bölge sakinlerinin aktardığı bilgiler ışığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi müteahhidi olduğunu iddia eden bir şahsın Özbahar mevkiine 8 villa yaptığı, Pınarbaşı mevkiine ise 11 villalık bir inşaata başladığı belirtilmektedir, bu şahsın imar barışı sonrası bölgenin farklı yerlerinde izinsiz villa inşaatı yaptığı iddiası doğru mudur? İstanbul Büyükşehir Belediyesi müteahhidi olduğu iddia edilen şahıs kimdir?

4. Valilik ve belediyelerin kaçak inşaatlara müdahale hakkı olmasına rağmen müdahale etmediği iddiası doğru mudur? Antalya ve ilçelerinde kaç adet kaçak inşaata müdahale edilmiştir?

5. Antalya ve ilçelerinde imar barışma başvuru sayısı nedir? Bu başvurulardan İncelenenler arasında kaçı imar barışı şartlarını karşılamamaktadır?

 


Geri Dön