19 / 03 / 2024

Bodrum'da sitenin sahil kısmında kaçak iskele inşa edildiği iddiası!

Bodrum'da sitenin sahil kısmında kaçak iskele inşa edildiği iddiası!

Muğla Bodrum Tilkicik Koyu'ndaki sitenin sahil kısmına kaçak iskele yapımı için kum döküldüğü ihbarı üzerine bölgeye sahil güvenlik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi ekipleri sevk edildi.



Muğla Bodrum'daki bir sitenin sahil kısmında kaçak iskele yapıldığı iddia edildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tilkicik Koyu'ndaki sitenin sahil kısmına kaçak iskele inşaatı için kum döküldüğü ihbarı üzerine bölgeye sahil güvenlik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi ekipleri sevk edildi.

Bölgede faaliyeti durduran ekipler, çalışmayla ilgili soruşturma da başlattı.Sitenin sahilindeki alana düzenleme yapmak için mermer tozu getirildiği belirtildi.

Muğla Çevre Platformu Bodrum Eş Sözcüsü Umay Karabaş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, mermer tozunun doğa ve insan sağlığına zarar verdiğini belirtti.

Bodrum kıyılarında baskıya izin vermeyeceklerini ve olayın takipçisi olacaklarını dile getiren Karabaş, Tilkicik Koyu’nun uluslararası sözleşmelerle korunan deniz çayırlarının, nesli tehlike altındaki Akdeniz foklarının, aynı zamanda Pina kabuklularının da yaşam alanı olduğunu da sözlerine ekledi.

Bodrum’da ev fiyatları yükseldi!


Geri Dön