26 / 04 / 2024

Bodrum’da ev fiyatları yükseldi!

Bodrum’da ev fiyatları yükseldi!

Koronavirüs salgını ile birlikte hem hayatlar hem de tatil anlayışları değişti. Virüs süreciyle beraber Bodrum’a da ilgi büyük ölçüde yükseldi. Bodrum’un yeni gözde bölgesi ise Havalimanı ile Bodrum merkez arasında kalan 35 kilometrelik kıyı şeridi, Güvercinlik, Adabükü, Boğaziçi ve Meşelik oldu.



Projekspert Gayrimenkul kurucusu Emel Akbaş İdikut, pandemi süresinde ve ardında Bodrum’a olan taleplerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.  

En Çok Talep Güvercinlik, Adabükü, Boğaziçi ve Meşelik Bölgesine

Pandeminin ardındaki süreçte özellikle Bodrum’a olan ilginin daha da yükseleceğini ve bunun gayrimenkul fiyatlarına yansıyacağını belirten Akbaş, “Bodrum marka değeri açısından Ege bölgesinin her zaman gözdesi ve aynı zamanda buradaki imar durumunun 2 kat ile kısıtlı olması gayrimenkulün her zaman değer kazanmasını sağlıyor. Bodrum’un yeni gözde bölgesi ise; havalimanı ile Bodrum merkez arasında kalan 35 kilometrelik kıyı şeridi. Lüks oteller dahil tüm yeni yatırımlar ağırlıkla bu bölgeye yapılıyor. Talepler ağırlıkla Güvercinlik, Adabükü, Boğaziçi ve Meşelik bölgelerinde yoğunlaşıyor.” dedi.

Bodrum’da Fiyatlar Minimum 250 Bin Maksimum 5 Milyon TL

Bodrum artık İstanbul gibi çok farklı segmentlerde gayrimenkule ev sahipliğinde bulunuyor. Merkezde 2+1 bir daire 800.000 TL ile 1.5 milyon TL arasında değişiklik gösterirken, Mumcular'da 250.000 TL – 500.000 TL arasında  değişiyor. Fiyatlarla ilgili en belirleyici kriterler; bölgenin denize kıyısı, projenin özel plaja sahip olması, sosyal alanları, deniz manzarası vb. özellikler oluyor. Bu kriterlerde yer alan evlerde fiyatlar 1 milyon TL’den başlayarak 5 milyon TL’ye ulaşıyor.

Geniş Balkonlu Geniş Bahçeli Evler Tercih Ediliyor

Apartmanlarda sıkışan aileler ağırlıklı olarak geniş balkonlu, geniş bahçeli ve deniz manzaralı evleri seçen çocuklu ailelerin birinci tercihi deniz, havuz ve plaj üzerinde yer alıyor. Aile denildiğinde güvenlik de ön planda seyrediyor.  Bu talepler ile yatırım değeri bir araya gelince Bodrum tüketicinin ortak hedefi oluyor. Yatırımın geri dönüş kısalığı, 10 yılda bir kere ikiye katlanan konut fiyatları yatırımcıları da aileleri de her daim Bodrum’a çekiyor.

ProjEkspert Gayrimenkul Danışmanlık’ın Bodrum’da Torba, Adabükü, Yalıkavak, Gümüşlük ve Akyarlar’da lüks ve müstakil konutlardaki satışları sürüyor.


 


Geri Dön