26 / 04 / 2024

Çankaya'da konut arazisine dükkan inşa edildiği iddiası!

Çankaya'da konut arazisine dükkan inşa edildiği iddiası!

Ankara'ya bağlı Çankaya Belediyesi'nin Büyükşehir Belediyesi'nden onay almadan konut imarlı araziye dükkanlar inşa edildiği öne sürüldü. 



Ankara Çankaya'ya bağlı, Koru Mahallesi'ndeki Ankaralılar ve Meksika Caddesinde, Gordion AVM'nin hemen karşısında yer alan 42196/1 ve 42104/28 numaralı iki adet konut parseline, konut amaçlı iki blok yapıldı. Sabah'tan Tolga Özlü'nün haberine göre; bloklardan biri bitince alt katına dükkanlar inşa edildi. Çankaya Belediyesi, usulsüzlüğe izin verildiği iddia edilirken, burada işyeri açılması konusunu  Ankara  Büyükşehir Meclisi'ne getirdiği belirtildi. Büyükşehir meclisi, konut bölgesinin ticaret yolu haline getirilmesi önerisini reddetti. Dosya, Çankaya Belediyesi'ne iade edildi.

Ancak Çankaya Belediyesi açıkça bağlayıcılığı olan kararları dikkate almadı. Başka girişimlere örnek teşkil edecek nitelikteki ticari faaliyetlere de izin verildi. Kısa süre içerisinde inşaatlar bitme aşamasına geldi. İki bloğun altındaki trilyonluk dükkanlara tek tek ünlü markaların tabelaları asılmaya başladı.

Çankaya da konut arazisine dükkan inşa edildiği iddiası!

AK Parti Ankara Büyükşehir ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi Murat Akça, Çankaya Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li başkan ve yöneticilerinin trilyonlarca liralık haksız ranta izin verdiklerini dile getirdi.  Akça, "Burada devam eden ticari faaliyetlere karşı hiçbir yaptırım uygulanmıyor. Nerede yaptırım, nerede hakkaniyet" diyerek, Çankaya ve Büyükşehir belediyelerinin derhal kendilerinden beklenen görev ve yükümlüklerini yerine getirmesini ve söz konusu yerlere yaptırım uygulanmasını istedi.

VATANDAŞA EMSAL TEŞKİL EDECEK

Meclis üyesi Murat Akça, usulsüzlükle ilgili şu hususları aktardı: 

1- Çankaya Belediyesi, söz konusu parsellerde yer alan konut parsellerine ticari alanların açılmasına neden göz yumuyor?
2- Bu kadar merkezi bir yerde, belediye böyle bir konuya dikkat etmezse, bu ihmalin benzer durumdaki alanlara emsal teşkil etmesini nasıl engellenir?
3- Belediye bu usulsüzlüğü bilmesine ve görmesine rağmen neden yaptırım uygulamıyor?
4- Çankaya'da kurallara nizami derecede uyan esnaf ve girişimcilerin hakkı nasıl savunulacak?

Ankara Büyükşehir'den 610.9 milyon TL'ye satılık 30 gayrimenkul!


 


Geri Dön