25 / 04 / 2024

Sevan Nişanyan'ın kaçak yapıları ile ilgili tartışma büyüyor

Sevan Nişanyan'ın kaçak yapıları ile ilgili tartışma büyüyor

Selçuk'un Şirince ilçesinde yazar Sevan Nişanyan'ın kaçak olarak inşa ettiği belirtilen 16 yapıyla ilgili yıkım kararı alınmasının ardından başlayan tartışma sürüyor



Selçuk'un Şirince ilçesinde yazar Sevan Nişanyan'ın kaçak olarak inşa ettiği belirtilen 16 yapıyla ilgili yıkım kararı alınmasının ardından başlayan tartışma sürüyor. "Yıkımı gerçekleştireceğiz. Hukukun gereği yapılacak" diyen  İzmir  Valisi Cahit Kıraç'a, Nişanyan'dan cevap geldi. Bu arada yıkım kararına imza atan İl Özel İdaresi Encümeni üyesi Emre Özer ise, Nişanyan'a sert sözlerle yüklendi.

SONUCUNA KATLANIR
Şirince'deki kaçak yapılarla ilgili alınan yıkım kararını gündeme getiren Özer, "Üslubu beyan, aynı ile insan" diyerek Nişanyan'ın üslubunun kişiliğini yansıttığını söyledi. Nişanyan'ın Vali Kıraç'ı ve devleti düelloya davet eder bir üslup kullandığını ve sonucuna katlanacağını belirten Özer, "Kanunları saymıyorum, devleti tanımıyorum, kararları hiçe sayıyorum demek, doğru değil. Ey Nişanyan sen kimin adamısın? Arkanda kim var? Devletin gücünü sınamaya kalkmak sana mı kaldı? Sen sömürge valisi misin" diye konuştu.
Nişanyan'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gideceği yönünde demeç verdiğini ifade eden Özer, "AİHM'ne hangi yüzle gideceksin? Türkiye'yi AİHM'e gideceğim diyerek tehdit eden Nişanyan, neyi ispat edecek? Bu cüreti nereden alıyor. 'Devletin gücü varsa gelsin yıksın' diyor. Gücümüz de var, cesaretimiz de. O yıkmazsa, kaçak inşa ettiği yapıları biz gidip yıkacağız. Köylüye yasak, sana hak. Ayrıcalığın ne?" dedi.

'KURU SIKI TEHDİT'
"Vali Bey yalan konuşuyor veya bürokratları tarafından kandırılıyor" diyen Nişanyan ise, "Gözlerini yıkım hırsı bürümüş. Hukuku esas hiçe sayan kendileridir. 4 Ağustos'ta İl Encümeni'nin aldığı yıkım kararı, bize daha bugün tebliğ edildi. Nasıl Vali beyin dediği gibi yargıda kesinleşmiş olabilir? Akıl var, mantık var" diye konuştu.
Süresi içinde İdare Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirten Nişanyan sözlerini şöyle sürdürdü: "Tahmin ediyorum ki yargı Vali Bey'i mahçup edecektir. Tekemmül etmemiş bir karar için basın yoluyla atıp tutmaları devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz. Bu kuru sıkı tehdittir, başka bir şey değil."
Konuyla ilgili gerekli açıklamaları yaptığını ifade eden Vali Kıraç ise, yeni bir açıklama yapmayacağını gerekenleri daha önce söylediğini dile getirdi.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Nişanyan'ın kaçak yapılarının gündeme gelmesi ve Vali Kıraç'ın harekete geçmesinin ardından İl Özel İdaresi ve Selçuk Kaymakamlığı tarafından çalışma başlatıldı. Başta Nişanyan'a ait 16 yapı olmak üzere Şirince'deki tüm kaçak yapıların tespit edilerek, inşa edenlerden yıkmalarının isteneceği belirtildi. Yapıyı inşa edenlerin yıkmaması durumunda devletin yıkımı gerçekleştireceği belirtildi.
YenisAsır/İlker Çoban


Geri Dön